2021-10-22 318 views
雖然我住美孚 但係西營盤嘅呢間日式餐廳🍴員工服務態度好 食物又高質👍🏻絕對值得回訪💛.📌炸蝦卷 $48/一份嗌咗兩份所以變咗做圈圈形⭕擺得好靚 好高級嘅感覺️😎壽司飯口感幾爽口🤤炸蝦好脆 完全唔會有油膩感🍤面頭加埋蟹籽同埋沙律醬 酸酸甜甜唔錯😚.📌牛油果軟殼蟹卷 $88呢款同上面差唔多 不過就轉咗做牛油果同埋軟殼蟹內餡🤪出奇地好鮮甜 都係炸得好脆😍牛油果唔算好多 但係豐富左個口感🥑所以蟹味好濃好出😝.📌火炙鰻魚手握壽司 $18/1鰻魚好肥美超厚肉🤩帶少少火炙嘅味 好香🤤鍾意佢個鰻魚多過飯 食落大滿足❤️.📌豬軟骨飯 $78𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁包兩款前菜,湯同甜品🥳前菜係中華沙律同泡菜 甜品應該係厥餅 好𝗾彈🍮湯係麵豉湯 好香麵豉味😛飯底係珍珠米 不過淋咗少少🤏🏻面頭仲有啲紫菜,大蔥同青蔥喺面 撈埋食好香口😍豬軟骨好軟淋 肥瘦適中 好入味😎.📌日本霜降一口牛飯 $98呢款前菜就將泡菜變咗做章魚🦑牛肉粒份量好多 口感好嫩滑 有啲好正入口即融 好𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆牛味又濃🐮面頭仲有啲炸蒜,青蔥, 大蔥, 紫菜 有啲牛角嘅感覺🤣.📌芝士年糕 $28/2超級正 外皮比較薄 好多芝士喺入面🧀外脆內軟 流心芝士軟
📌炸蝦卷 $48/一份

豬軟骨飯

📌日本霜降一口牛飯 $98
日本霜降一口牛飯

📌芝士年糕 $28/2
超級正 外皮比較薄 好多芝士喺入面🧀外脆內軟 流心芝士軟滑又𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆😆
芝士年糕

📌日本南瓜薯餅 $28
炸得好乾身 勁脆 完全唔油😍南瓜味好濃 內餡好綿密好清甜🎃
日本南瓜薯餅

📌鮮味茶碗蒸 $28
蛋味好濃 帶微微麵豉香 即叫即整 好滑嘟嘟😌
📌海鮮茶碗蒸 $58
三款個底都一樣 只係𝘁𝗼𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴唔同 呢款就有日本松葉蟹肉,日本廣島蠔,貝柱,蟹棒🥰好多海鮮夠晒鮮甜🤩
📌海膽茶碗蒸 $68
呢款係海膽同三文魚籽😋海膽好滑好鮮甜 完全唔腥👍🏻