2022-10-24 106 views
今日同朋友仔去尖沙咀行街,到咗晚餐時段,就忽然想食浜燒,所以就來咗位於天文臺圍既秋田浜燒食堂開心食。之前來過,有「一手抓蝦」既活動,今次再去,原來重有得玩,這活動就係一隻手抓到幾多蝦,餐廳就會幫你做成刺身,今次我就抓到了7 隻,成績都幾好。生蝦刺身好新鮮,味道清甜。之後我同朋友就點咗「小樽漁港 二人前套餐 」 ($1,088),套餐包括了: 《餐前小食》和牛、煙燻雞肉卷和明太子沙律,三款小食味道都不錯,我就特別喜歡和牛,因為佢顏值高,放響一個精緻的盒子入面,好睇又好食。季節沙律 - 沙律🥗清新開胃,水晶海藻爽口彈牙,再配上蕃茄,妙精選刺身五點有油甘魚、三文魚、吞拿魚、太刀魚和鰈魚鮮味到不得了,絕對是高質素,全部都油脂均勻分佈,讚。《三點浜燒料理》鮮活南非鮑魚 x 1 - 鮑魚超級新鮮,上枱時鮑魚還會動,鮑魚肉厚,超級滿足函館北寄貝 x 2 - 函館北寄貝店員在燒的時候,加了牛油和醬汁,清爽惹味。北海道帆立貝 x 1 - 北海道帆立貝鮮味簡直不得了,不用加任何調味都經已好好味。日本直送活生蠔 x2 - 生蠔是日本直送,大大隻,又肥美多汁。人氣蟹味噌甲羅燒 x2 - 蟹膏有濃郁既蟹味,好

生蝦刺身好新鮮,味道清甜。
一手抓蝦

鮮活南非鮑魚

函館北寄貝

北海道帆立貝

日本直送活生蠔

人氣蟹味噌甲羅燒 x2 - 蟹膏有濃郁既蟹味,好creamy,配上脆脆的麵包一齊食,簡真係人間極品
人氣蟹味噌甲羅燒

成田蒲燒鰻魚丼
成田蒲燒鰻魚丼

火炙香䓤三色迷你海鮮丼 - 火炙三文魚腩、油金魚和吞拿魚,真的不得了,火炙後所溢出其魚油真係非常惹味,而且入口即溶,正。
火炙香䓤三色迷你海鮮丼

甜品