2023-01-21 59 views
餐廳食材每天由日本空運到港,每道菜都好新鮮,設獨立房間,仲有榻榻米座位,裝潢非常日系,係同朋友聚會唔錯嘅選擇!鹽銀杏($88)熱辣辣鹽嘅焗銀杏味道獨特,食落苦苦地,唔係小編杯茶,不過朋友反而幾鐘意,各花入各眼啦~炸富山灣白蝦($60)白蝦香脆可口,食落非常惹味,猜有陣陣咸香,佐酒一流清酒煮大蜆($180)清酒煮蜆蜆肉鮮甜飽滿,而且仲好大隻,入口有淡淡酒香,令鮮味更突出,推薦!日式炸豆腐($88)日式炸豆腐($88)金黃香脆可口,配上酸酸甜甜嘅醬汁,開胃惹味魚湯稻庭烏冬($65)湯底有非常濃郁嘅魚鮮味,好有家的感覺,配上爽彈湯稻庭烏冬,凍冰冰食返碗熱烏冬,暖胃之選!深海池魚壽司($40)深海池魚肉質鮮嫩肥美,味道甜美,且質感爽脆,唔錯!火炙銀鱈魚壽司配海膽($90)銀鱈魚入口魚油甘香細膩,表面用火槍微燒後更加迫出魚油香,配搭海膽鮮味十足嘅海膽,令人食指大動!

鹽銀杏($88)

炸富山灣白蝦($60)
白蝦香脆可口,食落非常惹味,猜有陣陣咸香,佐酒一流

清酒煮大蜆($180)

日式炸豆腐($88)
金黃香脆可口,配上酸酸甜甜嘅醬汁,開胃惹味

魚湯稻庭烏冬($65)

深海池魚壽司($40)
深海池魚肉質鮮嫩肥美,味道甜美,且質感爽脆,唔錯!

火炙銀鱈魚壽司配海膽($90)