2021-12-17 127 views
之前聽朋友講過呢間「鮨樂」幾好味😋,所以我一直都想去食。今晚經過灣仔,知道有間分店響灣仔,所以決定今晚去食😋呢間餐廳裝修主要係用木,所以充滿日本風格。餐具筷子座得意,係鯨魚黎🥰咁得意嘅風格真係好日本☺️店員亦好有禮貌同埋好詳細同你講解佢哋既餐牌上嘅食物👍🏻梅壽司盛合🍣一共有12件,店員解釋係由吞拿魚開始食起。每件魚生都好肥美丶好大件同厚切,亦都好鮮甜😋。壽司飯係赤醋飯,用紅色嘅醋整成嘅壽司飯。同埋每件壽司飯都好細舊所以唔會好濟。而大拖羅壽司超好味,入口即溶丶好肥美😍😍海膽好濃郁丶好creamy !!!😍😍炙燒佐賀和牛壽司🐮因為炙燒嘅關係,令到和牛嘅油脂出咗嚟,入口即溶,又食到油脂嘅甘香,好好味😍😋岩蠔🦪呢個係黎自北海道,店員話呢係是日推介,我哋又好鍾意食蠔,所以試吓。一黎到,見到d岩蠔好有色澤又飽滿。一入口,哇!好鮮甜丶好肥美丶好creamy!!超正!😍😍牛肉稻庭手打烏冬🍜呢碗烏冬係細麵質,而牛肉係半生熟丶粉嫩粉嫩,所以食起上嚟肉質好嫩,好好味😋而且牛肉有好多片,店家比得大方👍🏻。天婦羅盛🍤天婦羅包括蝦、日本南瓜、日本番薯、日本冬菇丶紫蘇葉。每件都炸得好酥脆,又唔厚粉👍🏻南瓜同番薯好甜😋

梅壽司盛合

海膽壽司丶大拖羅壽司丶炙燒佐賀和牛壽司

牛肉稻庭手打烏冬

天婦羅盛🍤天婦羅包括蝦、日本南瓜、日本番薯、日本冬菇丶紫蘇葉。每件都炸得好酥脆,又唔厚粉👍🏻南瓜同番薯好甜😋冬菇好飽滿。而天婦羅蝦嘅蝦頭好脆卜卜,好好味😋蝦身好大隻,蝦肉爽😋
天婦羅盛
天婦羅蝦

蟹肉海鮮蒸蛋🦀一打開蓋就聞到好香海鮮味😌見到好多三文魚子丶蟹肉丶冬菇😋食落口啖啖都有料又鮮甜!😍😍
蟹肉海鮮蒸蛋
梅壽司盛合
海膽壽司丶大拖羅壽司丶炙燒佐賀和牛壽司
天婦羅盛
天婦羅蝦
蟹肉海鮮蒸蛋
  • 梅壽司盛合丶炙燒佐賀和牛壽司丶岩蠔丶牛肉稻庭手打烏冬丶天婦羅盛丶蟹肉海鮮蒸蛋