2023-10-10 60 views
今日我約咗一位中學同學食飯敍舊,佢住南昌,就介紹屋企附近呢間日本餐廳俾我,我地兩個都係日料愛好者,超鍾意食刺身同日式串燒。🙆🏻‍♀️❤️首先,我點左極上刺身5點,包括三文魚、油甘魚、呑拿魚、赤蝦、帶子,每款各有2片,好厚切,咬落充滿油份,好新鮮。😍😍 除此之外,上碟好靚,有紫穌葉同心型紅色花瓣陪襯,仲好適合打咭添📸📸之後,我仲叫咗鹽燒雞肉串,雞肉好嫩好滑,咬落完全冇雪味,上面灑咗少許鹽粒調味。😆😆另外,蟹肉玉子燒都幾不錯,每件上面都有蟹肉同蟹籽,造型吸引,玉子好嫩。🍳🍳燒明太子長芋係印象最深刻嘅,第一次食呢道菜,又幾有驚無險,明太子好香,長芋配上明太子惹味得黎又岩岩好,不會太膩。🥹🥹