2021-10-02 540 views
通常黎呢度都係食晚餐,今日早起試下個早餐先。雖然用餐可以選擇室內或室外,天氣咁熱,都係舒舒服服係室內涼下冷氣算了。今次決定試下呢兩個早餐:Smashed AVO & White Egg Omelette等左差不多30分鐘,終於有得食,個人覺得係因為要等埋個white egg omelette先一齊上餐,所以咁耐。做底層既麵包,烘過,有脆口感覺,中間一層滿滿的牛油果,唔會整到爛哂,有一粒大一粒細既咬口感覺,再加上小蘿蔔片同烤種子放上面,一口咬落去,有硬有脆又有冧既幾款口感,好複雜啊呢個omelette其實應該改名叫pizza,同某某pizza店既細批差不多大小同厚度,上面鋪滿火箭菜、蕃茄仔、紫洋蔥同埋好多香料,配合下層係厚厚的蛋白,無得輸,不過,一個人食3/4個omelette都已經飽了。真心後悔叫左個炸薯餅,諗住試下,可惜唔夠脆身,M記好味好多,下次可以唔使再試。食物就無乜野可以挑剔,唯有上餐速度有待改善,希望下次唔使等30分鐘。

今次決定試下呢兩個早餐:

Smashed AVO