2022-08-02
話說前排突然好想食鐵板燒,於是book咗呢間網上有幾多好評嘅小店,經Openrice book晚市套餐仲有8折優惠😳 佢嘅地理位置喺佐敦同柯士甸交界嘅一條小街道,比較隔涉,但為咗食好西,行幾遠都冇問題🤪喺介紹套餐之前,先介紹一下佢嘅鎮店之寶——海膽杯🤩 當中真係有18樣唔同嘅食材,除咗眼見到嘅海膽同魚子之外,連花膠鮑魚都有,食材果然矜貴😋️ 而且每樣都切到細碎,撈埋一齊食口感非常豐富,完全感受到師傅嘅精心準備,推薦!跟住介紹埋呢道我都好滿意嘅菜式,呢度用嘅鵝肝絕對唔惹少,超厚超大塊😳 煎完就咁聞已經勁香,咬落去滿滿嘅油脂咇哂出嚟🤤 配埋煎香咗嘅淮山蓉一齊食,可以解膩,幾特別!旁邊仲有個紅酒雪梨,食完鵝肝可以清清口腔~另一打卡菜式離不開呢個咁打卡able嘅甲羅燒,店員會親自喺你面前燒去外層嘅紙,之後華麗精緻嘅甲羅燒就會出現喺你面前!海膽、三文魚子、蟹肉及蟹膏份量十足,原來加埋生洋蔥又幾夾,如果有小餅乾配搭一齊食就更好!😋✨ 北海道十勝黑豚肉松葉蟹套餐 $680至於套餐方面,我哋嗌咗個中價位嘅套餐,8折埋都只係要$544!小砵姐係前菜,係櫻花蝦玉子燒,咬落去好飽滿,仲有少少櫻花蝦碎,增加口感
✨ 北海道十勝黑豚肉松葉蟹套餐 $680
而沙律就係薯仔沙律同埋平時好少食嘅沙葛沙律,令我最驚喜嘅係佢嘅沙葛撈咗柚子皮,食落超fresh🥰 加埋爽脆嘅口感,好似食緊水果咁,好鍾意!
總括而言,多謝你睇晒篇咁長嘅食評😆 我幾推介想食鐵板燒而budget係中價位嘅朋友仔,依家經Openrice訂位,無論係午市定晚市都有折,性價比極高🤤 而且小店服務非常好,一坐低就會奉上柑桔人蔘茶,仲keep住refill,好貼心✨