2023-12-28 4 views
呢間omakase一直以性價比高吸納好多熟客,環境舒適寬敞,食材質素好,師傅非常健談,整個用餐過程都10分良好。前菜無花果芝麻醬配水雲,味道酸甜開胃。白子用蘿蔔蓉,紫蘇花,七味粉配上口感幼滑的白子。黑目用黑松露油味道香濃,食完可以食粒楊梅清新口腔。日本蠔 生蠔新鮮,口感爽脆,用上自家製醋啫喱味道酸甜。銀鱈魚BB口感嫩滑,配上酸麵豉和薑花令到味蕾有種特別感覺。油甘魚用備長炭輕輕炙燒魚皮,令到魚皮煙熏味道, 配上5色芝麻味道香濃。香箱蟹超級多蟹膏,啖啖蟹肉,加上三文魚籽口感豐富。慢煮鮟鱇魚肝入口口感Creamy幼滑,加上士多啤梨和淡雪鹽令到味道更提升。磯煮鮑魚用高湯味醂等浸兩晚,鮑魚爽口彈牙,一啲都唔會韌。南瓜湯球驚艷到我,一啖擺入口爆汁,立鱗燒香脆可口,魚肉嫩滑。赤貝 用檸檬汁和岩鹽調味,口感爽脆。海老味道鮮甜,爽口彈牙,加上蟹膏味道濃郁。沙甸魚口感豐富,沙甸魚帶有魚香味道。生死戀將燒拖羅,拖羅,紫蘇葉,用兩片炸紫菜天婦羅包住,口感豐富,油脂味香濃。馬糞海膽海膽入口幼滑Creamy,配上蝦油紫菜口感更豐富。魚湯烏冬鮮甜濃郁嘅魚湯配上滑嘟嘟嘅烏冬,食完個胃即刻暖哂。自家製Tiramisu千

前菜
無花果芝麻醬配水雲,味道酸甜開胃。

白子
用蘿蔔蓉,紫蘇花,七味粉配上口感幼滑的白子。

黑目
用黑松露油味道香濃,食完可以食粒楊梅清新口腔。

日本蠔
生蠔新鮮,口感爽脆,用上自家製醋啫喱味道酸甜。

銀鱈魚BB
口感嫩滑,配上酸麵豉和薑花令到味蕾有種特別感覺。

油甘魚

香箱蟹
超級多蟹膏,啖啖蟹肉,加上三文魚籽口感豐富。

慢煮鮟鱇魚肝

磯煮鮑魚
用高湯味醂等浸兩晚,鮑魚爽口彈牙,一啲都唔會韌。

赤貝
用檸檬汁和岩鹽調味,口感爽脆。

海老
味道鮮甜,爽口彈牙,加上蟹膏味道濃郁。

沙甸魚
口感豐富,沙甸魚帶有魚香味道。

生死戀

馬糞海膽
海膽入口幼滑Creamy,配上蝦油紫菜口感更豐富。

魚湯烏冬
鮮甜濃郁嘅魚湯配上滑嘟嘟嘅烏冬,食完個胃即刻暖哂。

自家製Tiramisu千層蛋糕
朱古力味道濃郁,蛋糕入口鬆軟可口。