2022-07-18 26 views
銅鑼灣的L. Square出名多高質餐廳,所以一到晚飯時段,樓下都有長長的人龍等𨋢上去食飯。呢日收工就去咗這間越南餐廳,因為真係好耐冇食越南菜,無去一排,又多左d新菜式和酒類飲品。.🐷越式豬頸肉湯粉 $88追加 美國安格斯牛肉 +$25豬頸肉份量都不少,外邊微焦,肉質彈牙。而美國安格斯牛肉的肉質嫩滑,牛味香濃。配上清清地的🍜越式湯粉湯底,味道不錯。.🐔香茅雞扒撈檬 $75雞扒大大塊又香脆,配上香茅整成好惹味,加上酸酸地的越式醬汁撈起來,檬粉沾滿醬汁,感覺清爽又惹味。.🥬XO醬蝦頭油炒通菜 $78平時少食菜,所以見到都想叫返個。通菜用上XO醬和🦐蝦頭油一起炒,味道即時提升,又有鑊氣。.🥥椰青之寶$98這個甜品打卡必點,用上整個椰青,入面滿滿的椰子沙冰,感覺好夏日透心涼,食落口感綿密,甜度適中,還有多杯椰水奉上,真係好正💕
🐷越式豬頸肉湯粉 $88
追加 美國安格斯牛肉 +$25