2021-12-04
嚟到尖沙咀,朋友介紹咗呢間餐廳,餐廳嘅位置雖然係鬧市,但係地下冇任何招牌,所以唔講都唔知有間樓上餐廳。上到去有大大張poster貼咗喺牆入到去先知原來呢間餐廳係有貓玩㗎,但係佢又唔係好似普通貓Cafe咁,有好多貓,呢度只係得四隻。每一隻貓貓都好痴人,而且好乖。最搞笑係每一隻貓都有自己嘅地盤妹妹最搞笑,比較鍾意坐喺近門口位置,成為招待貓🤣嘢食方面雖然款式唔多,但係餐廳話除咗餐牌嘅嘢食之外,夜晚其實主要係食私房菜。我自己叫咗杯珍珠奶茶,唔同出面飲嘅奶茶,餐廳用嘅茶好濃厚加埋香滑嘅奶,飲落去好好味。呢個皮蛋好好笑,個名叫做怪味皮蛋,其實一啲都唔怪,而且辣椒調味得好好👍🏻呢個炸花枝丸就好食啦,每一啖都有墨魚,而且炸到好脆,我哋食完仲叫多一碟🤣至於呢個烏冬,其實啲醬料係喺碗底度,要食嘅時候撈埋一齊,朋友話好好食。我自己就叫咗個口水雞飯,口水雞好鮮嫩,而且配嘅辣椒醬唔係話非常之辣,而係濃度剛剛好,有辣椒嘅香味,亦食到雞嘅新鮮。總括而言,以樓上Cafe (仲有貓玩)來講,呢間餐廳嘅質素真心高質。
上到去有大大張poster貼咗喺牆
每一隻貓貓都好痴人,而且好乖。
最搞笑係每一隻貓都有自己嘅地盤
妹妹最搞笑,比較鍾意坐喺近門口位置,成為招待貓🤣
呢個皮蛋好好笑,個名叫做怪味皮蛋,其實一啲都唔怪,而且辣椒調味得好好👍🏻 呢個炸花枝丸就好食啦,每一啖都有墨魚,而且炸到好脆,我哋食完仲叫多一碟🤣