紅館

RaRe Restaurant
#christine開飯日記適逢就嚟到紀念日,所以男朋友就搵咗一間好有情調嘅餐廳同我食飯🙈之後男朋友講開,原來依間餐廳係由藍帶主廚主理,講真都真係幾有驚喜🤭估唔到男朋友咁有心思呀餐廳係位於干諾道中,地鐵出口行幾分鐘就到所以其實都幾方便👍而且佢個裝修已古典莊園為主,入到去呢個感覺都好chill ,而且佢有個大螢幕係投放緊一啲農莊嘅畫面,俾人嘅感覺好放鬆🌟六道菜晚市二人套餐(限時優惠$699)🥗First Course巴馬火腿蜜瓜沙律 & 熱帶風情海蝦青瓜沙律 佢嘅頭盤係會有兩款沙律俾你揀啦,咁我哋就每樣要咗一款。我自己呢就勁鍾意佢嘅海蝦青瓜沙律🥰,因為海蝦好彈牙啦,而且青瓜沙律好fresh酸酸地咁,好開胃🥄Second Course 南瓜忌廉湯佢南瓜忌廉湯都幾Creamy,而且南瓜味好香😍🍝Third Course香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵佢呢個意粉比我想像中好食好多🙈佢嘅雞肉好嫩口🥰而且意粉個軟硬度煮得啱啱好👍亦都可以掛到汁,份量都唔算少嘅👍🐟Fourth Course 紅館姜母鴨 & 茴香魚高湯煮海鱸魚先講佢嘅姜母鴨,佢地採用左鴨髀,所以呢佢嘅肉質係比較實淨,而且有咬口,佢仲配咗一
#christine開飯日記

🌟六道菜晚市二人套餐(限時優惠$699)

🥗First Course
巴馬火腿蜜瓜沙律 & 熱帶風情海蝦青瓜沙律

🥄Second Course 南瓜忌廉湯
佢南瓜忌廉湯都幾Creamy,而且南瓜味好香😍

🍝Third Course香辣低溫慢煮雞胸巴東汁扁意麵

先講佢嘅姜母鴨,佢地採用左鴨髀,所以呢佢嘅肉質係比較實淨,而且有咬口,佢仲配咗一啲果醬,點嚟食個味道就更加特別啦,會令阿比變得更加香甜

而海鱸魚肉質好鮮嫩👍而且食物會有淡淡的茴香味道,但係又唔會搶咗魚肉嘅鮮味

🍰Fifth Course 芒果拿破崙 & 鮮果芝士撻
鮮果芝士撻本身嘅芝士好滑身,而且藍莓好甜😍

芒果拿破崙嘅皮做得非常之鬆脆,而且好香牛油味,加埋芒果酸酸甜甜,咁真係幾唔錯

下次如果有慶祝活動都可以考慮吓呢一間餐廳👍性價比都真係幾高㗎

🍴紅館 (中環) @rarerhk
📍中環干諾道中50號地下B號舖