2022-08-25
一向都超鐘意食海鮮,見到呢到嘅海鮮拼盤真係超吸引😍即刻book 位同👦🏻嚟嘆返個浪漫西餐先🥂💕餐廳燈光柔和,座位好闊落,空間感足夠,十分有格調🙌🏻室外位置設有飲嘢bar枱及一般用餐區,仲可以戴埋狗狗🐶嚟㗎,非常舒服,Chill到爆🤩海鮮拼盤真係份量十足❗️有澳洲龍蝦、長腳蟹腳、法國生蠔、鮑魚、青口、翡翠螺、大蝦同埋自家製煙三文魚蓉配三文魚籽🤤冰底下面仲有盞燈,閃下閃下,啱曬我打卡😍事先處理過嘅海鮮食起嚟方便好多,全部都好新鮮!呢個拼盤仲配咗三款自家製醬料,分別係蜜糖芥末醬、泰式辣醬同埋Cocktail Sauce,配埋海鮮一齊食,夾得嚟又幾特別😋龍蝦🦞好大隻,啖啖肉,鮮甜彈牙!生蠔🦪海水味重,加少少檸檬汁,正呀!鮑魚肉質好嫩,非常鮮甜👍🏻蟹腳🦀唔會過咸,都幾好食!大蝦🍤超大隻,非常之鮮甜🫶🏻 翡翠螺好大隻,爽口彈牙🤤最特別係✨煙三文魚蓉配三文魚籽,估唔到係咁好食,魚蓉嫩滑帶有少少嘅咸香味但又不失口感🉐😋🥂Pinot Grigio飲落有果香味,帶微酸,同海鮮好夾🫶🏻🍄Wild Mushroom Risotto $178一上菜已經聞到好香,賣相精緻吸引🤩Risotto用咗好多唔同種類嘅菇菌,
餐廳燈光柔和,座位好闊落,空間感足夠,十分有格調🙌🏻
🦞Seafood Platter 送 兩杯Pinot Grigio
龍蝦🦞好大隻,啖啖肉,鮮甜彈牙!
Seafood Platter
煙三文魚蓉配三文魚籽
🥂Pinot Grigio
飲落有果香味,帶微酸,同海鮮好夾🫶🏻
🍄Wild Mushroom Risotto
🍄Wild Mushroom Risotto $178
一上菜已經聞到好香,賣相精緻吸引🤩Risotto用咗好多唔同種類嘅菇菌,食落味道香濃,好足料,口感非常唔錯,一啖接一啖🤤鵝肝煎得好靚,Creamy而且香味十足🫶🏻兩個人Share剛剛好😛
Baked Truffle Alaska
🍰Baked Truffle Alaska $128
一餐美味嘅晚餐當然要叫返個甜品做總結😍黑松露火焰雪山❗️蛋白霜包圍住海綿蛋糕及松露雪糕,店員會即場點燃Rum酒倒入雪山🔥之後再刨入黑松露,冰火交融,視覺味覺嘅享受🤩入口滿滿嘅黑松露味,滋味🥰
總結💕每一道食物都好有質素,睇得又食得,食完好滿足🥰店員好nice, 令人感覺舒服!見到呢間餐廳嘅Weekend Brunch好抵食呀,搵日一定要嚟試下😝🫶🏻