2018-09-23
依間日式料理其實已經想黎好耐喇!無奈一直full booking,今次終於有機會食到喇!一去到店員就安排我同朋有坐高枱位置,唔只枱夠高,連佢張櫈都好高,身高冇160既我地上落都有d困難不過我地都鐘意坐高枱,所以唔緊要啦!細芝麻鹽醬椰菜... 先黎個開胃沙律菜,爽脆既生椰菜除左有酸甜盡柚子麻醬之外,面頭仲加左薯片碎!食落又幾夾喎!刺身盛盒... 包括拖羅、三文魚、赤貝、吞拿魚、帶子、油甘魚。樣樣都好新鮮嫁。金目鯛...依條魚原來係兩食黎嫁!先黎金目鯛刺身,魚肉夠鮮冇”星”味,唯一係連魚皮某部分有魚鱗冇清乾淨。另一個食法係炸金目鯛魚骨,依加真心好食!炸到魚骨超脆口,食落又唔油膩,配酒一流呀!味噌蟹甲羅燒配多士...即場喺面前燒,滿滿既蟹膏同味噌味都夾,如果塊多士係外脆內軟就更好喇。沖繩風沙律...有海葡萄、沙律菜同四、五款時今刺身,好有益既海葡萄份量慷慨!刺身亦幾新鮮,中段食個特別既沙律,可以清清味蕾食下一道菜!特上漁獲浜燒盛盒四人前...依盤海鮮非常吸睛! 種類都幾多嫁,當中既活鮑魚、扇貝、海螺都好鐘意,而且鮑魚同蜆類都仲係識郁嫁!非常新鮮!七本槍720mL...經店員推介之下叫左依支日
七本槍720mL...經店員推介之下叫左依支日本酒,味道甜甜地唔會好濃酒味,都好岩女仔飲嫁!
柚子雪芭、蕃薯雪糕...又係甜品時間喇!依兩款都好食,味道各自都好特岀,如果大家食得太飽既就建議揀柚子雪芭,酸酸甜甜可以解下膩嘛!