2019-12-06
好耐無同男朋友周圍去食好西喇😂😂😂今晚突然唔係好想食飯,我地都好想食啲熱氣唔健康野😋所以嚟到大角咀尋寶!俾我地揾到間專食burger嘅小店🤩原來呢間Burgerman係深水埗都有分店架!店舖雖然好細,但鋪豆內裝修好有風格!以暗黑為主夠哂型格😆而店內座位都係以高枱為主,大確可坐到10多人。我地果陣八點去,都好多人喇。我同男朋友分別叫左日本神戶牛漢堡($118),如果想upgrade 做set可加$20,有得配薯條/薯格/沙津,同埋包埋飲品,都係罐裝汽水果啲選擇,而我地就嗌左兩個set,一個配薯條🍟,另一個就配薯格,另一個漢堡就揀左最classic嘅招牌芝士漢堡($60)。我地嗌完餐後,店員首先會俾左飲品你先,然後自己揾位坐住等,大確等左5分鐘左右,兩個漢堡餐就嚟到喇🥰男朋友個日本神戶牛漢堡好厚size😂材料十足!漢堡裡面仲配左炸洋蔥絲、日式焙燒芝麻醬仲有意大利寶伐朗芝士,賣相相當吸引啊!😋😍男朋友話塊神户牛好juicy好好味,一啲都唔乾,食到唔停口😂而個薯條係新鮮炸出,所以好脆卜卜,最中意佢係粗薯條😝而我果個招牌芝士漢堡都好吸引,唔好以為佢係好普通嘅芝士漢堡啊,佢係自家手打牛肉,仲配左車
而我果個招牌芝士漢堡都好吸引,唔好以為佢係好普通嘅芝士漢堡啊,佢係自家手打牛肉,仲配左車打芝士,最中意簡單得嚟好食啊嘛😋塊手打牛好厚好juicy,食完個包已經好飽了,個薯格就真係不得了,炸得好夠脆,食完個包先食薯格,都唔會lum左,點埋茄汁真係200分!
總結,呢間burgerman值得一試,食得多平價漢堡包都唔知貴價漢堡包有幾正🥰嚟開大角咀一定要試啊!