2023-02-15
元朗出名多好野食,好開心發現一間高質火鍋店🤩 ~ 叁淥火鍋✨, 地點都算方便, 店內裝修整潔,空間感十足,座位好寬敞,仲有好多打卡位。店內有幾間K房,岩又想唱K又想食好野的三五知己相聚。當晚我們點了精選的主打火鍋胡椒雞煲蟹(小辣),新鮮雞什拼盤(雞腸、雞心、雞腎及雞肝)、新鮮本地手切牛小排,即炸紫菜響鈴、生菜及飲品:蜜桃梳打及白雪公主。首先來左即炸紫菜響鈴,脆感豐富,而不膩,直接食都得,好正!店員好細心,會幫手將雞件炒勻至入味,叫我地食完先落湯。雞肉好滑,散發陣陣焦香,色香味俱佳。秘醬胡椒勁惹味,香而不辣,蟹好大隻🦀,啖啖肉,蟹肉細嫩鮮甜。這個湯底不得了,味道清香,打得越耐味道越濃,味道特別用嚟淥牛肉不錯的選擇。連佢地的秘制醬料都唔使,因為已經好夠味,食材全部都好高質,牛味豐富, 十分爽口😋。牛肉擺盤好有心思,好似一座火山咁,中間有煙冒出,即刻影返張相分享俾朋友睇😍。牛肉紋理好靚,油脂分佈均勻,入口即溶,滿口都是牛肉和油脂的香味。 新鮮雞什拼盤,喜歡食內臟的朋友一定要試下,爽滑美味, 口感一絕。份量足,仲有個小筲箕仔裝住,好細心的設計。生菜份量好多,好新鮮。蜜桃梳打及白雪公主飲品亦好大
生菜份量好多,好新鮮。蜜桃梳打及白雪公主飲品亦好大杯,味道好唔錯,幾開胃及清新,配以打邊爐一流!
整體而言,餐廳的食材好新鮮,份量足,擺盤亦有心思,服務一流,值得再來過 😄