2023-03-09 80 views
朋友介紹呢間係旺角東火車站的火鍋店,真係無介紹錯!地點好方便,係旺角東站B出口,行落去大約5分鐘就到,位置靜靜地,唔會好多人,坐得好舒服!價錢抵食,份量充滿,新鮮又好味!同閨密可以傾計,食嘢真係好開心我地揀左個麻辣鴛鴦鍋,問左店員麻辣鍋的另一半是咩湯,原來係清湯。雖然係清湯,有啲黃牙白,味道也好濃,唔錯!而麻辣鍋不算太辣,也有一些鴨血和蜂巢豆腐,好吸味,好正!重點來了,我地點左個套餐E,店員話有好大盤的牛肉,好誇張,成隻牛做型的盤!有美國封門柳安格斯牛肩胛,牛板腱,好有牛味,肉質好嫩,好好食珊瑚蚌,切得細細條,好爽脆蟹子蝦滑,入面有啲蝦肉,2種不同口感,好彈牙爽脆鮮蝦雲吞,蝦好大隻,豬肉絞得彈牙,好鮮味食左咁多好野,要食返啲菜,皇帝菜唔係間間有得食,放係清湯果邊,好新鮮感覺侍應服務也好周到,時不時問我地要唔要加湯,又會幫我哋調較火力仲有換下乾淨的碟!順帶一提,啲碟好中國風,好靚☺️

同閨密可以傾計,食嘢真係好開心

安格斯牛肩胛,牛板腱,好有牛味,肉質好嫩,好好食

珊瑚蚌,切得細細條,好爽脆

蟹子蝦滑,入面有啲蝦肉,2種不同口感,好彈牙爽脆

鮮蝦雲吞,蝦好大隻,豬肉絞得彈牙,好鮮味

• 鮮蝦雲吞
  • 套餐E  佳選牛大哥