2022-06-24 146 views
上次食完日本燒肉放題已經念念不忘和牛,今日朋友帶我豪食日本飛驒牛,又等我跟佢豪返次先~肉料理廣 x 伊呂波燒肉位於渣甸中心 2 樓,地理位置非常方便,餐廳多數都係卡位,枱與枱之間都隔得幾開,我地今日就揀左精選A5飛驒牛西冷套餐同碎牛飛驒牛他他,淨係睇相都流哂口水!碎牛飛驒牛他他 ($100)頭盤揀左呢個飛驒牛他他,生牛肉入口即溶加埋生既鵪鶉蛋撈埋食別有一番風味👍🏻👍🏻👍🏻A5飛驒牛西冷套餐 ($788)雜菜沙律前菜係雜菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好開胃❤️牡蠣牛肉豆腐湯食完個開胃沙律要飲返啲熱湯暖下胃,我地今日一於試下佢地即牡蠣牛肉豆腐湯,呢個湯好足料,上枱嗰陣仲滾緊出哂煙,牛肉片好腍,份量都幾多,有日本豆腐同蠔,仲有粉絲,飲完碗湯都半飽特選A5飛驒牛西冷牛扒要讚下呢塊特選A5飛驒牛西冷牛扒真係好大塊,值回票價,油脂好重,輕輕燒過兩邊入口即溶,沾上旁邊的燒肉汁或檸檬汁又是另一款口味,幾特別汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉豬肩肉油脂分佈平均,肉質好腍,雞腿肉一定要連皮食,燒耐左都唔會好乾,食落仲好juicy,日本產既雞腿肉果然係唔同啲😋海鮮石鍋飯呢個套餐都幾多野食,呢個海鮮石鍋飯都幾大份,兩個

碎牛飛驒牛他他 ($100)
頭盤揀左呢個飛驒牛他他,生牛肉入口即溶
加埋生既鵪鶉蛋撈埋食別有一番風味👍🏻👍🏻👍🏻

A5飛驒牛西冷套餐 ($788)

雜菜沙律
前菜係雜菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好開胃❤️

牡蠣牛肉豆腐湯

特選A5飛驒牛西冷牛扒

汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉

海鮮石鍋飯
呢個套餐都幾多野食,呢個海鮮石鍋飯都幾大份,兩個人share都好飽,入面有海鮮粒,仲有大蝦同蟹鉗,海鮮味滲透哂落啲飯度,忍唔住食多兩碗

飲品: 荔枝梳打 ($40) & 白桃梳打 ($40)
兩款都好清新,甜度適中,食日式燒肉飲返杯就最好不過👍🏻

甜品🍨
呢個餐仲包左兩個甜品,今日係紅豆雪糕同芝麻雪糕,芝麻味好香濃,啱哂我👍🏻