2019-09-26
🥢銅鑼灣樓上小店高質特式串燒 🥢請支持即刻俾心👍🏻仲有follow@eatgoodwesteatbadwest🥢約了朋友去銅鑼灣食飯,因為好想食串燒,之前book mark 了一間好有特色的串燒小店,原來銅鑼灣開了分店,即刻同朋友去試試🥢今日好在有book 位,這間樓上小店原來是人氣店,差不多坐無虛席,餐廳環境是日式風格,有幾個大卡位,坐得舒服🥢另外值得一提的是,menu 有好多款不同的串燒,港台川中西日韓泰的串燒都有提供,真心覺得利害🥢鹽燒原塊雞皮 $22呢塊雞皮真係不得了,事前已經處理去油脂,薄薄一片燒得勁脆似薯片,好巧師傅手功,真心推介俾雞皮控🥢汁燒赤雞肝 $18日式醬汁燒,赤雞肝味新鮮突出🥢雞皮墨魚滑 $38墨魚滑入面帶有墨魚粒粒,表面用了雞皮包住燒,雞皮香氣同墨魚原來可以咁夾咁好食🥢惹味鹹蛋黃豬大腸 $26燒得香脆可口的豬大腸,用上了鹹蛋黃醬,鹹蛋流沙感覺突出,豬腸控必食🥢蒜蓉茄子 $32原條燒茄子充滿了秘制汁醬,味道甜甜的很好吃🥢泰式生蝦$68用了日本蝦刺身,泰式青醬口味,蝦肉很鮮甜可口🥢鹽燒 prime 牛小排 $3
🥢鹽燒原塊雞皮 $22
🥢汁燒赤雞肝 $18
日式醬汁燒,赤雞肝味新鮮突出
🥢雞皮墨魚滑 $38
🥢惹味鹹蛋黃豬大腸 $26
🥢蒜蓉茄子 $32
原條燒茄子充滿了秘制汁醬,味道甜甜的很好吃
🥢泰式生蝦$68
用了日本蝦刺身,泰式青醬口味,蝦肉很鮮甜可口
🥢鹽燒 prime 牛小排 $38
燒得剛剛好充滿肉汁,牛味很香
🥢鹽燒牛舌芯 $28
牛舌有三個部位可以選,牛舌芯,牛舌腩,牛舌爽,今次選了牛舌心,充牛舌味道,口感爽彈
🥢汁燒自家軟骨免治雞肉棒 $28
(付月見)$30
一直都好喜歡食軟骨棒,由其是自家制的必定會點,這款雞肉棒燒香脆,充滿彈性,食得出是心機之作,配月見醬,滑滑甜甜的超正
🥢海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $26
豚肉片包鵪鶉蛋,感覺新奇香口
🥢汁燒魷魚鬚 $22
魷魚日式醬汁燒,軟熟有彈性
🥢牛油蒜蒜焗雜菇$34
鍚紙包牛油菇 BBQ 必食之一
🥢麻辣雞翼$18
川燒麻辣味道很夠辣,表皮香脆而且夠重口味
🥢日本芝士年糕$38
超級難燒之一款美食,師傅燒手功很好,超鬆軟可口,有入口即溶幸福感
🥢鰻魚炒飯$58
日本米炒的鰻魚飯,炒到粒粒分明,散發出點點鰻魚香氣
🥢生啤 sapporo $48( 買一送一)
周年優惠抵飲,啤酒串燒是絕配
🥢高水準的一間串燒店,食物款式多夠特別,師傅燒功好利害,樣樣都喜出望外,食緊中途已經想再約朋友食第二次,坐得舒服係同朋友吹水的好地方,又是一個要book mark 的小店
請按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦
燒烤堂
地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓 電話: 98867303
#辣#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#食評#串燒#高質串燒#燒烤堂#燒雞皮#雞皮控#燒豬腸#豬腸控#銅鑼灣美食#銅鑼灣串燒#食好西銅鑼灣美食#BBQ
#hongkongfood#food#foodie#hkfoodie#hongkongfoodie