2022-12-29 187 views
繼續聖誕節嘅慶祝今日去咗食海鮮,見到成大生蠔 Seafood Platter 已經覺得好驚喜,估唔到啲生蠔咁大隻😍Speciales Lambert $86 呢隻係法國🇫🇷既藍寶,含礦物味,鮮甜可口,肉質比較結實😉Krystale $88 呢隻係法國🇫🇷既水晶蠔,呢隻口感爽脆,有濃郁既海水味,但不失鮮甜口感✌️Cocollos $86 呢隻係愛爾蘭嘅生蠔,蠔身唔算大卻非常肥美,入口帶清新既海水味,口感細膩,連帶子位都好鮮甜😌La Perle Noire $88 呢個係法國既黑珍珠,蚝殼身較長,表面凹凸不平,食落口好飽滿而滑順!Tarbouriech Oyster (Pinky) $92 我覺得呢隻有獨特既榛子味,帶有甜碘味🤔 鬆脆既肉質同粉紅色既肉喺口中完美平衡🤭北海道活北寄貝 $238 極大隻,最重要係味道鮮甜萬分,爽口,正😄法國藍蝦 $96 又係好大隻,好鮮甜,食完好滿足!食完啲凍冰冰嘅生蠔,即刻飲啖白酒青口湯,暖哂。青口有好多隻,鮮甜,食完一隻又一隻好正,好似喺比利時咁~最後主食叫左龍蝦忌廉意粉,有龍蝦尾、惹味既龍蝦膏,充滿海鮮鹹香好味道😬

法國藍蝦 $96 又係好大隻,好鮮甜,食完好滿足!

• 北海道活赤貝
  • 海鮮拼盤