2019-01-10 634 views
閨蜜book左呢間日式料理同我慶祝生日,一入到門口已經覺得好清靜、好舒服😌雖然已經有打電話book,但係window seat已經full曬,只可以揀table同bar枱,今次揀左table枱。入到有張卡仔寫住book枱人既名,連埋有件日本衫仔都幾得意。呢到最出名就係美人鍋,叫左$668既set餐,包左雞尾酒、前菜、鍋同甜品,另外再叫左個即切牛油果三文魚salad。上菜其實都幾快,大約十分鐘就已經有個鍋上黎,但係只有我地呢枱佢冇俾個配菜架我地睇,完全唔知道係咩樣。等個湯滾左後,侍應會黎問你落唔落雞,之後連埋配菜砌到靚靚甘,呢part做得不錯👍🏻食呢個之前同時會有兩個前菜,前菜個脆蝦卷👍🏻👍🏻👍🏻外脆內軟配埋調味真係不錯,美人卷有d失望,似係春卷包住一堆野,個汁又搶曬味。最好既係呢間餐廳冇限時,中意坐幾耐都得,我同朋友7點坐到9:20先離開,好岩傾計。美中不足係侍應態度有d差,朋友問餐既內容答得好hea, 同堆有被敷衍感覺。不過整體黎講都係不錯,好值得再食既一間餐廳👍🏻仲送會員卡可以換野食

美人卷

2019-01-09
$416 (Dinner)
Celebration
Birthday