2019-11-30 1042 views
今日係我實習嘅last day,同同事去咗新蒲崗Mikiki食泰國菜。就咁望門面唔算好特別,間餐廳採光位非常多,我哋坐咗喺窗邊。我地點咗沙律同其他小菜,無叫到飯,食埋甜品,非常飽。個鳳爪沙律大大份,中辣程度,配料新鮮,鳳爪爽口入味,唔會好酸又開胃。通菜份量較少,無乜特別,咖喱牛腩個牛腩偏瘦,咖喱有少少甜,半隻海南雞非常嫩滑,比較多皮,醬料調味正常(薑蓉可以無視)但份量唔多。食晒啲正餐突然之間送甜品,係椰汁紅豆糕,味道清甜,唔錯。呢個甜品我第一次試,裏面嘅嘢我全部都唔鍾意(脆,甜,椰絲),但係加埋一齊就非常之好食。一送到過嚟我比佢個size嚇親,用手續啲拆嚟食,裏面有煉奶同埋椰絲,花甜粒,夾到一流。呢個榴槤炸彈本身係我最期待嘅甜品,但係過到嚟之後發現佢外層非常厚(無味),同埋充滿油⋯裏面個榴槤餡雖然濃香,但係真係個皮非常影響口感同埋味道。服務方面,上菜速度好快。第二杯飲品半價。張單畀大家參考

我地點咗沙律同其他小菜,無叫到飯,食埋甜品,非常飽。

食晒啲正餐突然之間送甜品,係椰汁紅豆糕,味道清甜,唔錯。

服務方面,上菜速度好快。第二杯飲品半價。張單畀大家參考
2019-11-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 馬來脆雪山