2024-06-12
慶祝紀念日,但近排比較忙碌不想去太遠,難得屋企附近有間高質抵食內裝適合慶祝的LAMOUR,當然唔再蹝時間搵新餐廳俾自己中伏。今次我地冇join set dinner,簡簡單單散叫幾樣嘢。先來個龍蝦湯,味道依然鮮甜,整體都算中上。頭盤叫咗六件海膽多士,海膽分量等於一板海膽的量,鮮甜油潤。主菜點了鵝肝牛柳及煎鱸魚。鵝肝外脆內軟,比起中環頂級的鐵板燒還要處理得好。牛柳五成熟,恰到好處,師傅輕輕的調味,就能帶出牛肉本身的鮮甜味,足以證明肉嘅質素非常高。鱸魚煎得香脆可口,最正係塊魚皮,直頭有薯片嘅爽脆甜品我哋叫咗朱古力心太軟碟有一球檸檬雪葩。一冷一熱一酸一甜非常搭配。嚟呢度,記得一定要點佢哋自家品牌嘅生啤,有一陣話梅及蒜蓉包蜜糖多士嘅味道,就算女士都好啱飲,今晚我都叫咗兩杯。整體而言,呢度嘅出品係絕對有品質保證。老婆更加提議,下次嚟散叫晒佢所有海膽嘅菜式,包括甜品都要叫佢地嘅海膽雪糕我諗我都係食定膽固醇藥先。
今次我地冇join set dinner,簡簡單單散叫幾樣嘢。先來個龍蝦湯,味道依然鮮甜,整體都算中上。 頭盤叫咗六件海膽多士,海膽分量等於一板海膽的量,鮮甜油潤。 主菜點了鵝肝牛柳及煎鱸魚。鵝肝外脆內軟,比起中環頂級的鐵板燒還要處理得好。牛柳五成熟,恰到好處,師傅輕輕的調味,就能帶出牛肉本身的鮮甜味,足以證明肉嘅質素非常高。 鱸魚煎得香脆可口,最正係塊魚皮,直頭有薯片嘅爽脆 甜品我哋叫咗朱古力心太軟碟有一球檸檬雪葩。 一冷一熱一酸一甜非常搭配。嚟呢度,記得一定要點佢哋自家品牌嘅生啤,有一陣話梅及蒜蓉包蜜糖多士嘅味道,就算女士都好啱飲,今晚我都叫咗兩杯。 整體而言,呢度嘅出品係絕對有品質保證。老婆更加提議,下次嚟散叫晒佢所有海膽嘅菜式,包括 甜品都要叫佢地嘅海膽雪糕我諗我都係食定膽固醇藥先。