2023-01-01 209 views
2022年12月20日 星期二今日早左收工,於是叫埋老婆放工之後出去銅鑼灣難得地二人世界食下飯,突然間好想食個放題,但係又唔想食返之前食過既餐廳,所以係網上面搵下有無推介,咁岩見到呢間餐廳評價唔錯,而且打電話上去仲仍然有位,可能我哋唔係繁忙時間入座既關係,於是就直接上左去入座後餐廳係用QR code落單既,夠晒方便,睇到有好多款式既食物可以揀,由於我哋既放題要左升級版,所以連刺身都多左好多選擇,但無諗到連泰式生蝦都有得食,所以我哋決定第一輪乜都叫少少先點完餐大約等咗5分鐘左右就有嘢食,呢一個係升級版先有嘅帆立貝夾海膽,師傅將大型帆立貝嘅中間切開放入海膽,冇諗過有呢一個組合,食落去有帆立貝嘅鮮味同濃郁嘅海膽味,一啲都唔腥,味道幾配合,而且賣相唔錯之後就有各類壽司,有燒蟹棒壽司、花之戀同蟹籽壽司,蟹棒好大條,食落去一梳梳,上面加咗少少沙律醬更加惹味,而花之戀就好大件,蟹籽同三文魚好配合,一啖食落去好滿足食放題當然唔少得有刺身啦,呢一個刺身拼盤真係好豐富,而且擺得好靚,裡面有齊各種刺身,包括珍寶赤蝦、三文魚、八爪魚、鮑片同貝類等等,全部都好新鮮,當中我最鍾意嘅係珍寶赤蝦,因為真係好大隻,而且
2022年12月20日 星期二

放題當然唔少得有刺身啦,呢一個刺身拼盤真係好豐富,而且擺得好靚,裡面有齊各種刺身,包括珍寶赤蝦、三文魚、八爪魚、鮑片同貝類等等,全部都好新鮮,當中我最鍾意嘅係珍寶赤蝦,因為真係好大隻,而且肉質好彈牙

跟住就試吓呢一個泰式生蝦,叫咗一碟份量都唔少,每一隻蝦上面都有泰式辣醬,食落去酸酸辣辣咁,越食越滋味,個辣度係慢慢湧上嚟嘅,愛食辣嘅人士必點

之後有生蠔拼盤,呢度只係兩個人嘅份量,每人可以食五至六隻,每一隻都好大件,蠔肉好豐滿,而且好鮮甜,點埋醬汁就更加滋味,海水味濃郁,仲要完全冇食到殼添

小食方面呢一個炸雞軟骨炸得相當唔錯,每一粒都炸到金黃色,而且有咬口,用嚟送酒一流

另外亦都推薦呢一個黃金炸豆腐,因為豆腐炸完之後裏面仍然好滑溜,仲有熱氣升出嚟添,加上外皮撒上椒鹽同黑芝麻,味道更加豐富

最後甜品方面都有唔少選擇,我就要左其中幾款,包括忌廉泡芙、焦糖燉蛋同薄荷朱古力布甸,泡芙唔算太甜,味道啱啱好,而且唔算太大舊,食完一粒都唔覺得好飽,而薄荷朱古力布甸就有好濃郁嘅薄荷味,即時令到成個口腔都好清新,同時朱古力味唔會覺得好苦,食埋甜品真係已經飽晒
2022-12-20
$300 (Dinner)