Morton's of Chicago

2023-06-01 934 views
因為我生日,所以屋企人同我去慶祝就揀咗呢一間喜來登嘅扒房,呢間扒房嘅牛扒真係好出名,所以真係要去試吓呢度嘅慶祝生日嘅服務真係好好,佢會預先幫你設計一個Menu Menu上面印你個名寫你個英文名,再加Happy birthday,喺個Menu上,而且係送俾你嘅,好有心思,令到你入去嘅時候已經見到枱面有你嘅名字出現喺Menu上面,好窩心,呢一個做法係我食過咁多間慶祝生日嘅唯一,一間會做嘅,跟住我哋就點餐前,嘅佢會送一個洋蔥包俾我哋食,嗰個麵包非常非常好味,而且熱辣辣,佢有好香嘅洋蔥和芝麻味,外面很鬆脆,而且熱騰騰的,我很喜歡,全個麵包都食埋,記得加牛油一齊食,仲好味,跟住我哋叫咗生蠔,生蠔非常新鮮很鮮甜,吃出來很有海水味很不錯,然後我們點了一份肉眼扒,因為佢加錢可以令到個肉眼嘅份量加大,於是我哋就加錢叫咗,果然呢個牛扒名不虛傳,吃上來非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁會流出來,而且仁份量好大,開頭以為唔夠食,但係原來叫一份已經兩個人可以吃飽了,因為佢另外仲會送一個薯條俾我哋,講個薯條,熱辣辣配埋茄汁就真係絕配,我哋另外仲叫咗一碗龍蝦湯龍蝦味,十足顏色,也非常豐富,味道好香濃,飲落去好似淡
個麵包都食埋,記得加牛油一齊食,仲好味,跟住我哋叫咗生蠔,生蠔非常新鮮很鮮甜,吃出來很有海水味很不錯,然後我們點了一份肉眼扒,因為佢加錢可以令到個肉眼嘅份量加大,於是我哋就加錢叫咗,果然呢個牛扒名不虛傳,吃上來非常有肉汁,好Juice,牛扒的肉汁會流出來,而且仁份量好大,開頭以為唔夠食,但係原來叫一份已經兩個人可以吃飽了,因為佢另外仲會送一個薯條俾我哋,講個薯條,熱辣辣配埋茄汁就真係絕配,我哋另外仲叫咗一碗龍蝦湯龍蝦味,十足顏色,也非常豐富,味道好香濃,飲落去好似淡淡食緊龍蝦一樣呢碗湯一定要叫,是成餐飯所有食物,全部都好好味,而且服務很好,環境坐得好舒服,兩個人他們也安排了我們坐了一張大梳化,影相又靚,而且服務又好好,很喜歡呢間餐廳 非常推介呢間餐廳做慶祝生日的地方。
  • 洋蔥包
  • 龍蝦湯