2021-06-16
臨急臨忙約朋友唔知食咩好,朋友提議嚟呢度食雞煲😊啲座位都幾闊落首先有調味醬汁俾我哋揀,有蓋嵌着夠晒衛生!叫咗個半隻雞嘅香辣雞煲,因為唔食得辣就叫咗走辣,但係都超級濃味同滑而且半隻雞嘅份量都好多,如果係兩個女仔都差唔多食唔晒咁滯!食完雞煲打邊爐啦!叫咗個自創爆芝響鈴,入面啲芝士幾多而且流心!響鈴索晒打邊爐湯底加埋芝士好夾!既然呢間餐廳嘅芝士唔錯就叫埋手打芝士牛丸,牛丸唔會太多粉!都食到有牛味,芝士就係似頭先芝士響鈴果一款!芝士味重而且可以拉到少少芝士絲,芝士唔會好似橡筋咁咬唔開豬頸肉份量都多,而且非常厚切,口感好好而且夠晒爽口!豬頸肉冇經過調味,但係點埋豉油、炸蒜,麻醬汁就啱啱好!打邊爐又點少得叫公仔麵,因為個湯底唔係好多味精,所以飲埋啲湯食埋個公仔麵都唔會口渴,好抵讚啦🤪
啲座位都幾闊落
首先有調味醬汁俾我哋揀,有蓋嵌着夠晒衛生!
叫咗個半隻雞嘅香辣 雞煲,因為唔食得辣就叫咗走辣,但係都超級濃味同滑 而且半隻雞嘅份量都好多,如果係兩個女仔都差唔多食唔晒咁滯!
食完雞煲打邊爐啦!叫咗個自創爆芝響鈴,入面啲芝士幾多而且流心! 響鈴索晒打邊爐湯底加埋芝士好夾!
既然呢間餐廳嘅芝士唔錯就叫埋手打芝士牛丸,牛丸唔會太多粉!都食到有牛味,芝士就係似頭先芝士響鈴果一款! 芝士味重而且可以拉到少少芝士絲,芝士唔會好似橡筋咁咬唔開