2024-07-17 162 views
餐廳嘅前身係寶石餐廳,今年裝修完之後就轉左係另一間大規模嘅西餐廳,入到去其實成個場都幾大,至少可以坐到100人以上!裝修完之後真係靚咗好多,之前都有同屋企人嚟食過,屋企人都覺得係一間性價比幾高嘅餐廳,今日咁啱同朋友過嚟食飯,店員亦都非常好,問我哋有冇需要提供甜品寫字服務,不過我哋仲未生日,所以今日暫時唔使🤣🕶️紐西蘭肉眼扒,我哋就叫到七成熟,肉眼扒嘅質素非常高,而且肉質非常鮮嫩,廚師喺控制火候嘅方便做得非常好,肉眼扒係牛肋骨嘅中間,所以油脂豐富而分佈平均,成塊肉眼扒非常好食,牛扒肉味香濃,啱晒鍾意食牛肉既我哋!餐廳嘅黑椒汁非常好食成塊肉眼扒嘅味道更加襯托到,🕶️肉醬意粉,餐廳嘅擺盆非常有心機,靚到忍唔住即刻攞電話出嚟打卡,肉醬意粉嘅味道非常好食,而且佢嘅肉醬同意粉非常match, 絕對唔會有太酸嘅情況出現!咁啱朋友鍾意食意粉,都大贊佢呢一個意粉做得非常有心思,味道上亦出色🕶️意大利奶凍,個面係士多啤梨醬再加埋中間嘅奶凍,酸酸地一開始嘅口感,但係之後有甜,成件事係非常特別同埋夾,好食!🕶️咖啡tiramisu, tiramisu係一個意大利好出名嘅傳統甜品,佢嘅質地都做得非常挺身,而且口感好棉密

🕶️咖啡tiramisu, tiramisu係一個意大利好出名嘅傳統甜品,佢嘅質地都做得非常挺身,而且口感好棉密,好似食緊蛋糕嘅口感,做得非常好食,食落嘅口感亦都非常creamy, 正!