2023-09-14
呢間火鍋店行型格嘅懷舊風😎,門口位好啱打卡。佢哋選用嘅食材都好講究。牛肉係新鮮牛,連蔬菜都係大埔有機菜。✨起鍋二人套餐 $368/位1️⃣有機蕃茄薯仔湯2️⃣響鈴午餐肉3️⃣潮汕牛拼盤:雪花、吊龍、匙柄、匙仁4️⃣海鮮拼盤:蟶子、海蝦、蠔肉5️⃣本地時令菜拼盤 2人6️⃣水雲面7️⃣三款餃:香茅蝦膠扎肉餃、韭菜豬肉餃、芫茜豬肉餃8️⃣三款丸:九層塔蝦丸、手打牛丸、手打彈彈牙魚蛋湯底係🌶️麻辣豆腐卜湯 / 🥬芫茜皮蛋湯 / 🍅蕃茄薯仔豬骨湯三揀一。蕃茄薯仔豬骨湯有大量蔬菜同豬骨,飲落去係屋企煲嘅靚湯。比起其他火鍋店嘅蕃茄湯清甜同埋冇咁酸,就咁飲湯都好味。響鈴午餐肉淥幾秒就食得,有豆香又有鹹香。一人一件完全唔夠食。之後我哋就落海鮮,等個湯越嚟越甜。套餐可以揀三款餃同三款丸。我哋試完覺得越gimmick越好食。香茅蝦膠扎肉餃、九層塔蝦丸兩款好有泰式風味,香料味好易入口,配搭鮮味彈牙嘅蝦膠效果唔錯。芫茜豬肉餃茜味好濃啱晒芫茜控。呢日嘅潮汕牛拼盤有雪花、吊龍、匙柄、匙仁。吊龍有少少肥肉所以味道特別香。匙柄、匙仁就最嫩滑。記得喺門口打下卡~
✨起鍋二人套餐 $368/位1️⃣有機蕃茄薯仔湯
2️⃣響鈴午餐肉
3️⃣潮汕牛拼盤:雪花、吊龍、匙柄、匙仁
6️⃣水雲面
7️⃣三款餃:香茅蝦膠扎肉餃、韭菜豬肉餃、芫茜豬肉餃
8️⃣三款丸:九層塔蝦丸、手打牛丸、手打彈彈牙魚蛋
記得喺門口打下卡~