2019-05-17 334 views
今晚嘅飯局有一位素食朋友,於是上網搵吓有咩啱食,見到呢間分數幾高,幾多人讚,膽粗粗試吓啦!本身約咗8:30 ,但係我同其中一位朋友8:10就到左,因為佢喺馬路邊,冇得行下商場嘆下冷氣等時間過,我就嘗試入去同侍應講book咗8:30 ,睇下可唔可以早少少入去啦,點知個職員真係好好,等左唔使5分鐘就清左張枱比我,仲要係舒適型六人卡位(我哋四位)。呢間野要讚一讚,佢冇限時,所以其餘兩個朋友未到我哋都可以坐住傾吓計等埋一齊先叫餸。8:30朋友到齊,我哋叫咗幾多人讚嘅北海道芥末龍蝦球,椒鹽猴頭菇配西檸汁,藥膳餃子煲,荷葉陳村粉。叫咗都唔使5分鐘啲菜都上到7788 ,先試過猴頭菇,佢將猴頭菇切片炸香再灑d椒鹽喺面頭,就咁食我已經覺得好夠味,再點埋啲西檸汁,酸酸地甜甜地又幾夾,而且用猴頭菇切片炸香,有種啖啖肉嘅感覺,口感同雞髀菇好唔同,個人覺得猴頭菇好食啲。藥膳餃子煲,先飲下一啖湯,奶白色,清甜,但係冇乜藥材味,點知一咬個餃子原來啲藥材味喺晒裏面,呢種感覺都幾得意。再來荷葉陳村粉,上大陸好鍾意叫呢一個餸,所以一聽到陳村粉就叫咗過嚟食,佢有少少似腸粉,但係又薄少少,上邊有啲菇同豉油,加上佢用荷葉鋪喺蒸

再來荷葉陳村粉,上大陸好鍾意叫呢一個餸,所以一聽到陳村粉就叫咗過嚟食,佢有少少似腸粉,但係又薄少少,上邊有啲菇同豉油,加上佢用荷葉鋪喺蒸籠嘅底部再放啲陳村粉上去蒸、有好香嘅荷葉味,係好味嘅