2019-09-05 2422 views
之前朋友帶我黎過,覺得幾唔錯,就帶中意食中菜既屋企人黎食啦!預先問定爸爸媽媽中意食物,再預訂,黎到就可以上菜、開餐啦!叫左個大蜆野菌豆腐湯材料好足,個湯好濃,有陣陣海鮮既清甜味!呢一鍋大約裝到6,7碗。前菜有個麻辣鹵水拼盤,開下胃先!有金錢肚、手撕雞同豬大腸。金錢肚同豬大腸都好稔,鹵得好入味,但又有麻辣既味道,好惹味!手撕雞一樣好入味,雞肉都好嫩滑,啖啖肉!豬大腸厚身,但好入味,又稔,好食!蒜蓉粉絲蟶子皇蟶子到!!上枱時已文到好香既蒜蓉味!超正!蟶子好大只,超長!蟶子好新鮮,蒸既時間剛剛好,所以肉質好鮮甜,好爽口!啲肉長過只碗呀!胡椒大肉蟹好吸引!好大只!岩晒鐘意食海鮮既我!蟹身先拎去炸再用胡椒去炒返,食落去好香胡椒味!好好肉!好鮮甜,肉質爽嫩,唔會梅晒。蟹鉗好大只!yummy!炆龍躉腩龍躉果然係龍躉,啲肉同普通魚好唔同!首先個皮係好厚,炸左後脆脆地,又有少少魚油,正!肉質較實同滑,好味!鵝掌鵝掌超大只,相等於平時兩三只鳳爪甘!但炆到好稔,菇類有三樣,我都唔識分但炆得幾稔,食落又幾爽口。唔好睇佢甘多汁,但唔咸的,剛剛好,有菇味!士多啤梨骨同平時食既沙拉骨或古魯肉好唔同,新口味!好香士多

預先問定爸爸媽媽中意食物,再預訂,黎到就可以上菜、開餐啦!

叫左個大蜆野菌豆腐湯
材料好足,個湯好濃,有陣陣海鮮既清甜味!
呢一鍋大約裝到6,7碗。
什菌大蜆豆腐湯

前菜有個麻辣鹵水拼盤,開下胃先!

有金錢肚、手撕雞同豬大腸。

麻辣鹵水拼盆

豬大腸厚身,但好入味,又稔,好食!

蒜蓉粉絲蟶子皇
蟶子到!!
上枱時已文到好香既蒜蓉味!超正!

蒜蓉粉絲蒸蟶子皇

啲肉長過只碗呀!

胡椒大肉蟹
好吸引!好大只!岩晒鐘意食海鮮既我!

蟹身先拎去炸再用胡椒去炒返,食落去好香胡椒味!
胡椒炒大肉蟹

炆龍躉腩

薑蔥炆龍躉腩

鵝掌

菌皇伴大鵝掌

士多啤梨骨
同平時食既沙拉骨或古魯肉好唔同,新口味!好香士多啤梨味,個汁甜甜地,limlim的。排骨好大件,都好多肉,唔會剩係得骨。yummy!

御膳炒飯
炒得乾身,唔會好濕或太乾硬。似係用左豪油或甜豉油去炒,食落甜甜地,有蔥花既香味!材料有菜粒、牛肉同蝦等。好好食既炒飯!

紫薯布甸
好精緻,個透明杯配紫色既布甸好靚。布甸滑溜溜的,好香紫薯同奶味!令人回味既甜品

紫薯布甸

喜歡的一間私房菜,整體上都好好,推薦!!

御膳 (觀塘)
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室