2023-08-03 250 views
焞和牛面頰肉:面頰肉每塊都厚厚的,有6大塊,份量十足。牛肉焞得又軟又淋,感覺好滿滿骨膠原。薯蓉幾滑幾creamy ,混有細蔥碎及少少薯仔粒有口感。伴碟除左新鮮嘅沙律菜還有提子酸酸甜甜好清新。燒魂飯:大大碗飯,上面有鋪滿叉燒同沙律菜,食物菜肉均衡有營養。鍾意叉燒偏瘦,呢度嘅就啱晒我口味。叉燒沾上甜甜醬油,燒得表面焦香,唔乾有口感。日本米粒粒飽滿,配上蘭王蛋拌飯,蛋汁同甜醬汁令米飯更香更黏糯。Cappuccino:有張卡仔提供咖啡豆資料,感覺好專業好用心。咖啡叫咗fruity ,聞落幾香,飲落唔苦好順口,拉花又靚,伴有幾粒杏仁。店舖座位唔算多,但坐落唔迫幾舒服。檯上放嘅飲用水瓶內有備長炭,感覺有誠意有心思。