2025-01-15
係網上睇見有人大推呢間餐廳既蛋糕,又咁岩有我鍾意既開心果口味,緊係要搵時間嚟試試佢啦☺️揀咗日星期五下晝嚟呢度試lunch,唔知平時繁唔繁忙,不過我哋錯開咗lunch hour,所以一到步就有位。👍嗌咗兩個lunch set,美式咖啡再加兩件蛋糕。是日餐湯係蘑菇湯,我覺得佢個蘑菇湯好好飲,有啲餐廳既蘑菇湯感覺上係好多蘑菇碎,但融入唔到個湯入面,但呢間整得好好。兩款意粉分別係:慢煮三文魚檸檬汁扁意粉明太子蟹肉蟹籽扁意粉一件好厚肉嘅三文魚,外皮再用火槍燒過,幾香脆不過最特別嘅係佢嘅意粉有好香嘅檸檬味,好清新。明太子蟹肉蟹籽意粉幾好食,蟹肉唔腥,不過食到後面都會感覺有少少漏,係呢個時候再食一啖檸檬汁意粉就感覺超fresh。開心果軟心慕絲蛋糕+開心果芝士蛋糕兩款蛋糕食落唔重開心果味,不過都好好食,特別係開心果軟心,入面係朱古力不過唔係好甜,總括黎講我覺得蛋糕比意粉出色😆店舖仲有兩隻可愛既貓貓❤️
嗌咗兩個lunch set,美式咖啡再加兩件蛋糕。
兩款意粉分別係:
慢煮三文魚檸檬汁扁意粉
明太子蟹肉蟹籽扁意粉
一件好厚肉嘅三文魚,外皮再用火槍燒過,幾香脆
不過最特別嘅係佢嘅意粉有好香嘅檸檬味,好清新。
開心果軟心慕絲蛋糕+開心果芝士蛋糕
店舖仲有兩隻可愛既貓貓❤️