2019-07-11 31 views
親愛的話呢排成日唔喺香港陪我,所以話同我去食好d,就帶左我去尖沙咀呢間食生蠔嘅餐廳...餐廳喺利時商場嗰頭,都算易揾...親愛的order左個seafood platter, 叫左6款生蠔,一板海膽,紅蝦同埋帶子~Honey Point x 2Lambert x 2Masse x 2Majestic x 2La Perle Noire x 2Gillardeau x 2上枱之後,店員走過來仔細嘅介紹每一款蠔,仲同我地講解食嘅次序! 食生蠔好講求潔淨度,而呢度每一款都係又飽滿,又鮮甜,我地都食到停唔到...海膽係嚟自日本的,非常鮮甜,店員仲提供埋紫菜俾我地,好正呀~紅蝦肉質爽嫩,店員仲提醒話蝦頭有好多膏,真係好香濃! 親愛的仲order了白酒蒜蓉煮活蜆湯,蜆都係無沙的,配埋蒜蓉包一齊食,吸埋d湯食yum yum! 由於親愛的好肚餓嘅關係,佢仲order了一份松露焗黑毛豬,黑毛豬有種外脆內juicy嘅感覺,店員仲好貼心地切開哂,方便食用同埋蟹肉松露意大利飯: 上面鋪滿住松露,仲有好多菇類,夾埋蟹肉,口感豐富又creamy!整體上,餐廳嘅食物質素都好高,店員姐姐嘅服務都非常好! 親愛的話下次

Honey Point x 2
Lambert x 2
Masse x 2
Majestic x 2
La Perle Noire x 2
Gillardeau x 2
紅蝦肉質爽嫩,店員仲提醒話蝦頭有好多膏,真係好香濃!

整體上,餐廳嘅食物質素都好高,店員姐姐嘅服務都非常好! 親愛的話下次可以encore!!!