2023-03-26 51 views
本身都幾鍾意食西班牙菜,不過香港嘅西班牙餐廳唔多,今日同朋友來到尖沙咀呢度,見到呢度竟然有加西班牙餐廳就入左去試下。睇完menu, 點左兩個菜同兩杯野飲。西班牙大蝦海鮮焗飯是我今晚晚餐的主角!香氣四溢,菜式精美可口。米飯充滿了海鮮和大蝦的鮮味,炙燒後的米飯表皮固化,口感非常脆口感柔軟。大蝦和海鮮的鮮味非常濃郁。真係十分完美。 焗香草田螺牛骨髓令我印象難忘!它的香草味和肉汁混合得非常恰到好處。骨髓口感濃郁鮮美,它的口感在嘴裡融化,也會讓人感到幸福。炙燒的骨髓餘韻瀰漫口感綿密與酒精和諧地結合在一起,真是無法錯過。 叫咗杯Sangria,帶有濃郁的水果香味,佢係我必點的一款西班牙酒。紅酒爽口而持久,喝起來真的非常清新、甜美。 熱情果梳打帶有甜味和微酸味,交融在一起,口感很清新,佢完美地融合了熱情果和梳打水,夏天飲一流。