2022-03-19 671 views
近排去西營盤食一間幾出名嘅西餐 見到好多人食 唔知好唔好食呢😚𝑆𝑒𝑡 𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ (𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟 + 𝑀𝑎𝑖𝑛 + 𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡)𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟 👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝑆𝑜𝑢𝑝 嗰日係南瓜湯 湯偏杰身 飲落幾滑 味道好濃郁 好飲🥰👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟 +$20嗰日係炸洋蔥圈 佢整得好出色 外層脆卜卜😛外皮亦都唔會同洋蔥分離 洋蔥幾淋 一啲都唔生 正🤤𝑀𝑎𝑖𝑛👅𝑆𝑝𝑖𝑐𝑦 𝐶𝑟𝑎𝑏 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 $188呢個係佢哋嘅招牌菜 佢用咗天使麵 有得揀辣度 我哋揀咗小辣 食落調味十足😋帶少少辣去吊味 蟹肉份量都好多 亦都食唔到蟹殼🙈不過有少少偏油 但係整體都好食嘅👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝 $198呢個係女小編覺得係最好食嘅‼️炸粉唔會太厚 上枱嘅時候仲好熱 外層炸得幾脆 最重要係魚嘅肉質唔錯 食落幾滑🤩但係又唔係普通魚柳質地 幾高質 推薦😍👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡佢係炸donut balls嚟嘅 上面灑咗少少糖 再點煉奶 食落去好似食緊沙翁咁 幾好味😝總括嚟講 呢間餐廳嘅嘢食幾高質😋雖然喺西營盤嚟講有少少偏貴 但係真係一分錢一分貨 的確係比其他餐廳好食啲嘅🤓大家要嚟呢度一試呀

𝑆𝑡𝑎𝑟𝑡𝑒𝑟
👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝑆𝑜𝑢𝑝
嗰日係南瓜湯 湯偏杰身 飲落幾滑 味道好濃郁 好飲🥰

👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑧𝑒𝑟 +$20

𝑀𝑎𝑖𝑛
👅𝑆𝑝𝑖𝑐𝑦 𝐶𝑟𝑎𝑏 𝑃𝑎𝑠𝑡𝑎 $188

👅𝐹𝑖𝑠ℎ & 𝐶ℎ𝑖𝑝 $198

👅𝐷𝑎𝑖𝑙𝑦 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡

總括嚟講 呢間餐廳嘅嘢食幾高質😋雖然喺西營盤嚟講有少少偏貴 但係真係一分錢一分貨 的確係比其他餐廳好食啲嘅🤓大家要嚟呢度一試呀🙈

😋 好味:8.78/10
🤑 價錢:7.76/10