2018-12-15
今日同朋友黎到呢到食野,一入到去就見到呢到都好大,如果一班朋友黎食都仲得。我地就叫左雨樣野仲加左個自助沙律吧,沙律吧外型好靚,用左唔同既彩燈。而且款式都唔少,沙律、水果、蔬菜各樣野都有齊哂,而且都好新鮮。特別係沙律,食物既配搭好好,用左好多生果,而且會不斷換新既,保持新鮮。 叫餐包左餐湯,而餐湯有兩款,我地就每款都各叫一個,兩款都煮得好好。雜菜湯辣度岩岩好,刺激味蕾又更加提升雜菜既新鮮味道。最正係忌廉野菌湯,唔單止煮得好稠好濃郁,而且飲落有粒粒野菌,加埋忌廉既味道,又幼滑又好飲。 第一個主菜一到我就已經雙眼發光,就係呢個德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁,豬手應該係用左幼豬,肉質好嫰好滑,而且每一件都唔算大件,唔會多肉少皮。肉唔單止嫰滑,而且醃得好好,香得黎又唔會太鹹,加埋充滿膠質既皮,無論係點黑椒汁,定係連埋酸瓜一齊食都好正。而薯角亦都有特別既地方,就係外皮炸得特別脆,比一般既薯角更加好食。 另外香煎帶子黑松露意大利飯到埋,就流哂口水,意大利飯煮得好正宗,唔會好似一般既意大利飯咁煮到好似稀飯,而係硬中帶軟。黑松露既味道調得都唔錯,香味配埋意大利飯好夾。而香煎帶子亦唔錯,好大粒,而且煎到半生
另外香煎帶子黑松露意大利飯到埋,就流哂口水,意大利飯煮得好正宗,唔會好似一般既意大利飯咁煮到好似稀飯,而係硬中帶軟。黑松露既味道調得都唔錯,香味配埋意大利飯好夾。而香煎帶子亦唔錯,好大粒,而且煎到半生熟,鮮味出哂黎。 而飲品我就叫左熱芒果士多啤梨紅茶,味道好香,飲落有淡淡地既芒果同士多啤梨味,食完飯飲都好清新。