2022-08-25 156 views
今日嚟咗試呢間西餐Flames 佢係戶外嘅、雖然露天,但有帳篷同埋兩部大嘅冷風機,黃昏嚟食個feel幾好,唔會太熱侍應嘅服務好好,一見到我地行入嚟即刻好friendly 咁出嚟招呼我地、溝通同落單嘅時候要同侍應講英文。餐廳嘅上菜速度都好快、最先嚟嘅係雞肉凱撒沙律,雞肉好嫰滑、沙律醬嘅份量啱啱好、成個沙律嘅感覺唔會太肥膩太濕、好清新,配埋煙肉碎同芝士粉,係經典嘅Caesar salad質素👍另外叫咗個10安士肉眼扒,個薯條我地加左$18轉黑松露薯條👍呢個真係超高質,肉眼扒調味好足夠 好入味、叫五成熟啱啱好 肉質好冧又多汁。黑松露薯條 熱辣辣 新鮮炸起,好夠誠意、而且真材實料 好多黑松露粒,淨係加$18真係好抵食😆佢個雞肉Carbonara意粉好creamy, 餸同意粉嘅比例拿捏得好好,食落每一啖都有雞肉/煙肉/蘑菇,意粉幾煙韌幾有咬口,喺我食過眾多嘅carbonara來講有top 3👏🏼👏🏼墨西哥脆片有好多芝士辣肉醬洋蔥粒toppings,趁熱食D芝士仲可以拉絲😆同成班朋友嚟食就最正喇👍入夜之後天慢慢黑,佢每一枱都有個小枱燈,令光線充足之餘又幾有情調,食野唔會太暗總括而言,呢間餐廳嘅性價
今日嚟咗試呢間西餐Flames

總括而言,呢間餐廳嘅性價比高,野食好味,今次冇試到佢嘅wine但見隔離枱都有叫,如果下次再黎都可以試下,服務態度好好,比人一種好舒服嘅感覺。😆👍👏🏼👏🏼
我地怕熱坐喺風口位,侍應哥哥上菜都會好體貼咁問我地洗唔洗轉走部風機,唔好吹正
2022-08-22
Type of Meal