2022-07-02
Honbu 本 🦐觀塘區出名多樓上舖,樓上cafe,今次依間都幾隱蔽下,所以都搵左一陣~但係日本蠔湯:$88第一次飲蠔湯,發現新大陸🥹真係好飲到喊😋好重嘅蠔味同埋都好creamy😘最鍾意依種濃湯🥰佢地嘅麵包條都烤得啱啱好,好鬆軟,配埋湯真係好正🥰南乳雞翼:$58唔係講笑,真係依排食過最好食嘅雞翼🙈雞翼皮炸得好脆,咬到啲雞肉嘅時候,feel到啲汁湧出黎,雞肉仲要好嫩🤭雞翼配南乳汁好襯🙌大頭蝦意大利麵:$148你都已經見到一隻好大隻蝦係意粉上面😋大蝦嘅肉都幾彈牙好新鮮另外都仲有三至四隻蝦,好足料!意粉煮得都幾彈牙🙌醬汁就可以食到蕃茄嘅酸甜味再加埋小小嘅辣味,會越食越開胃😍鰹魚熟成封門柳:$178望到個封門柳嘅色澤已經覺得好吸引,隔離有啲鰹魚汁但其實唔使點好多,因為本身已經夠濃味。成碟仲有好多蔬菜中和翻,整體都好高質🥰凍朱古力奶泡:$48賣相好靚,面頭就有奶泡,仲有一粒棉花糖可以俾你浸咗啲朱古力之後食🤭士多啤梨乳酪沙冰:$58呢個可以話exactly係movenpick士多啤梨雪糕嘅味!中意嘅人一定要嗌!小小酸唔會死甜,再加埋啲果肉,好清爽啊😚香蕉朱古力花生醬忌廉窩夫:$68朱古力配香蕉呢個
日本蠔湯:$88
南乳雞翼:$58
大頭蝦意大利麵:$148
鰹魚熟成封門柳:$178
凍朱古力奶泡:$48
士多啤梨乳酪沙冰:$58
香蕉朱古力花生醬忌廉窩夫:$68
朱古力配香蕉呢個配搭一定唔會錯!雖然味道已經事先估到,但都有驚喜,香蕉上面燒咗層焦糖,仲要係有啲脆嘅質感!再加埋淡淡嘅花生醬味,成個甜品又多咗啲層次!
環境唔錯,同埋啲Staff都好客氣🥰食物質素都好高,特別日子或者想同女朋友食好西嘅話值得一試🥸
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
餐廳:Honbu 本
Overall (Out of 5): 🔆🔆🔆🔆🔆