2021-12-20 500 views
今日和老婆於又一城安南食越南菜, 我們點了什菜煲, 香茅朱扒、蟹肉炒粉絲和燒白鱔。什菜煲好足料有生菜, 西蘭花、蕃茄和豆腐, 湯底清甜, 生菜和西蘭花食落爽口新鮮,蕃茄食落鮮甜開胃, 豆腐豆香味濃, 吸收了湯汁, 口感豐富;香茅朱扒食落啖啖肉, 配上花生碎和魚露食落口感有層次, 配菜羅白絲和青瓜食落開胃;蟹肉炒粉絲份量十足, 材料有蟹肉, 雞蛋、札肉、蝦仁和粉絲, 蟹肉味道香濃, 雞蛋炒得金香、札肉和蝦仁食落彈牙, 粉絲炒得乾身爽口, 口感味美;最後燒白鱔是餐廳限定的菜式, 白鱔炸得金黃, 食落香脆, 魚肉肉質鮮甜, 配上甜酸醬食落口感豐醒胃。餐廳座位闊落舒適, 食物份量適中, 而且美味有水準, 我和太太食了一頓高質越南菜。
燒白鱔
什菜煲
香茅朱扒
2021-12-19
$430 (Lunch)