2020-07-19
上完堂~約左朋友一齊晚飯~行過The L Square 見呢間餐廳名~幾特別,又一排無食過越南菜,於是去試下~蒜蓉蝦炒秋葵呢個真係健康有型美味!蝦開半邊,清乾淨蝦腸!嘩,呢下perfect~!平時出街唔鍾意嗌下都係咁嘅原因~因為通常原隻上,唔會幫你清乾淨!熟蝦新鮮彈牙~炒埋蒜蓉非常入味,又不會重味道!淡淡蒜蓉味道,唔會蓋過蝦嘅鮮味同菜既原味!秋葵好新鮮,炒得啱啱好,唔林,亦都唔會太爽口!呢個係我最喜歡嘅一個菜式,簡單鮮味有驚喜!軟殼蟹米紙卷見到呢個菜式覺得綠意盎然😆,食下草!但原來入面包住軟殼蟹,值得一讚嘅係軟殼蟹炸並唔油,同青菜米粉包埋,食完都唔會覺得油膩!鹹蛋黃雞翼嘩!呢個好正!鹹蛋黃汁林晒上去雞翼度炸,睇吓鹹蛋黃種仲係金黃色,流晒出黎~睇見未食都流口水~Lemongrass Mojito呢杯Cocktail好清新,成枝lemongrass 俾你,真係好Chill~Mango coconut jelly ice cream呢個甜品~有好多椰果伴碟~芒果雪糕🍦~朋友鍾意甜品🍮,覺得唔錯
蒜蓉蝦炒秋葵
軟殼蟹米紙卷