2023-03-07 41 views
今日個朋友想去打邊爐,就帶我去左呢一間試下先😆呢一間係我第一次去,一入門口就係以傳統既裝飾爲主,員工既服務態度都好好,會同我地解釋菜式,又會推薦他們的招牌,成個食飯既氣氛都勁舒服😌D食物地種類又好多,真係為吾同既顧客著想,d食物又新鮮,真係一間高質量既火鍋店🍲🍲🌟胡爐牛拼盤 $398呢個牛肉拼盤可以食到吾同嘅部位🥩真係好豐富。例如牛頸脊,牛胸爽,牛粒,牛肉,牛舌芯,安格斯肥牛🥩D牛肉食落去係好新鮮,好有嚼勁,有d部分係好爽口。D肥牛嘅油脂分配好均衡,食落去吾會太肥,好滑,打邊爐最正就係啖啖肉,超滿足。🌟招牌鮮椰青雞鍋 $298個湯底會用新鮮雞肉去炒🐥之後加酒再加上椰青,個湯係精華,必須要飲上一碗再慢慢食鷄肉,飲落去勁鮮甜🍲個鷄肉食落去係好滑身,好嫩,又有好大陣椰青的味道🧉🌟餃子拼盤 $128有好多吾同種類嘅餃子🥟例如韭菜餃子,鮮蝦餃子,魚皮餃等。D餃子個餡好多,一咬落去係好juicy,又好彈牙,加咪椰青既鮮甜,真係好好食🤭🌟招牌炸魚皮 $68呢個炸魚皮係必點既菜式😌一上台已聞到勁香的魚皮味,炸到脆卟卟,好似食緊薯片甘🐟而且每一塊魚皮都係好大快,就算係碌佢5秒食落去都係脆脆地,又嗦曬d湯

🌟胡爐牛拼盤 $398

🌟招牌鮮椰青雞鍋 $298

🌟餃子拼盤 $128

🌟招牌炸魚皮 $68
呢個炸魚皮係必點既菜式😌一上台已聞到勁香的魚皮味,炸到脆卟卟,好似食緊薯片甘🐟而且每一塊魚皮都係好大快,就算係碌佢5秒食落去都係脆脆地,又嗦曬d湯汁,必食😋

🌟蔬菜拼盤 $63
有三種菜可以食,有生菜🥬白菜,西洋菜,打完邊爐就要食番d菜先可以幫助消化,用呢個椰青湯底煮完既菜真係好鮮甜🥥

🌟紫菜炸響鈴 $88
呢個係要即叫即炸的菜式,一食落去係熱辣辣,脆卟卟,勁香口😜見每張台都必備既菜式之一。就算碌完邊爐都係好好食,想食完一舊再黎一舊,推薦👍🏻

醬料費 $28