2020-06-16 61 views
胡爐銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓一直聽朋友極力推介呢間火鍋店,自己都有上openrice睇下,都係一置好評所以都心思思想黎試下,知道係尖沙咀都有分店,今日終於有機會帶左媽媽黎銅鑼灣試一試餐廳既座位好闊落,環境非常舒適,見到仲有包廂房,如果一大班朋友出黎聚會就岩晒啦食火鍋之前當然要混好個醬先啦,跟住就點左個菊花蜜,打邊爐咁熱氣飲就岩晒啦自己一直都有選擇困難症,餐廳有好幾個湯底其實都好吸引都唔知點揀,好彩餐廳既職員好熱情,逐一介紹比我地聽最後我地揀左<金翅花膠乳鴿鍋>,真係好正,大大隻乳鴿,仲有魚翅,花膠,南瓜一齊煲,非常鮮味,未見過咁足料既火鍋湯底火鍋配料方面都好新鮮,最鍾意嘅就係紫菜響鈴卷好香脆,另外丸類都係手打自家製嘅, 其他餐廳好少機會食得到,一定要試試小食方面,叫咗黃金炸魚皮,魚皮嘅表面沾滿晒鹹蛋黃,睇見都流晒口水,食落脆卜卜另一個小食就係酒泡鴨舌, 用花雕酒浸住食落陣陣既酒香,都係必食之選
胡爐
銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓