La Parrilla Steakhouse

2024-03-31 100 views
呢排食肉食上癮,朋友即刻推介我去中環雲咸街一間嘅阿根廷扒房,佢話嗰度嘅牛扒大件夾抵食,一定要試咁話,lunch set食扒都只係$298,無論食物同環境都係一流嘅👍🏻🐂Steak Tartare 生牛肉他他超級好味,調味非常出色,完全唔會有生肉嘅感覺,配埋脆卜卜嘅多士食,簡直係一流🐓Empanada de Pollo 呢個係一個入面有雞肉嘅餡餅,入面再加上蕃茄同埋其他嘅香料,色香味俱全,係香港嘅食物唔會比到嘅味道🥩Hanger Steak & Flat Iron 新鮮熱辣辣咁將牛扒放上鐵板,聽到啲渣渣聲都已經垂涎三尺,牛扒叫咗三成熟,熟度剛剛好,肉味香濃之餘亦都保留咗肉汁,而且仲提供咗六款不同嘅醬汁可以配搭,枱面旁邊亦都有岩鹽提供,食嘅時候加少少可以增加肉味🥔Garlic & Truffle Mash Potatoes 可以話係我食過最好味嘅薯蓉,薯蓉非常之滑,食落去完全唔會有顆粒感,而且蒜蓉同黑松露嘅味道非常配合,令人食得十分滋味🍟Garlic and Parsley Skinny Fries 係新鮮熱辣辣炸起嘅薯條,薯仔味好香濃,係出邊唔會食到嘅🍹Coke Zero & Ginge

🍹Coke Zero & Ginger Ale 跟餐仲會包埋嘢飲,夏日炎炎配杯凍飲真係透心涼

📍中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓 - La Parrilla Steakhouse (中環)