2021-09-24 107 views
平時喺附近返工,午飯時間,都喜歡去韓國街揾嘢食。早排發現了有間新開的日本餐廳有廚師發板及丼飯食,總是心思思想試。好吧,今日就試下你😍一入到去,待應都好有禮貌帶我去Bar枱位置坐。睇左陣,就點左炙燒魚生丼。原來午市套餐都幾抵食個丼飯$160有沙律,茶碗蒸,麵鼓湯及甜品。茶碗蒸啲蛋蒸得好滑,有蛋香。丼飯賣相好靚,有鮮花點綴同加咗葱同芝麻,真係好靚,當然就相機食先啦😊丼飯入面有好多魚,包括三文魚,鮪腹,左口魚邊,帆立貝,鰻魚同銀鱈魚。😍我覺得炙燒咗既魚生特別香,突顯咗魚既鮮味。👍🏻特別係三文魚,左口魚同銀雪魚,食落肉質好嫩滑,沒腥味。感覺是好一點的材料。丼飯入面原來内有乾坤,有蛋絲,紫菜,蟹柳,日本醬菜,其實食起黎,一啲都唔單調,而且仲好飽。最後,食埋蕨餅做甜品。真係食飽飽再返公司做嘢了😂

炙燒魚生丼

最後,食埋蕨餅做甜品。真係食飽飽再返公司做嘢了😂

2021-09-01
Type of Meal