2020-10-12
呢幾年愈黎愈多人鐘意係雞煲,又可以食到香濃嘅雞肉做前菜,食完D雞又可以用D風味十足嘅汁去加湯打邊爐!鐘意食辣嘅仲可以食超級香口,集齊香辣,濃郁,味道層次十足嘅雞肉!食雞有雞味,打邊爐就可以揀自己鐘意咩味!食肉食菜食海鮮,你想點食就點食!料靚就係一切豐鍋雞煲可以話係香港最正嘅雞煲,湯底香濃,餸菜選擇又夠,食材絕對有質素有誠意。佢哋個魚皮同牛肉真係正到飛天!不服來辯🥳——————————🍽 招牌麻辣雞煲雞煲靈魂: 炒雞肉個雞肉真係重口味之選,應該肥過欣宜添!不過怕肥就唔會食雞煲啦,肥得黎唔會太膩,D醬汁濃淡得宜又夠香,將成隻雞提升左幾個lv。真係令人想一食再食,直頭食哂成個農場佢呀!雞肉火侯岩岩好,夠熟又唔會老。正所謂老雞是沒有人會要的,呢種靚雞就令人欲罷不能!✅ 評分: 8/10-🍽 頂級安格斯牛小排食完雞就落個香噴噴雞湯打邊爐啦!打邊爐最緊要係咩?緊係牛肉啦!牛肉冇得呃人,睇下D紋路就見真章!豐鍋D牛唔洗我多講啦,睇相都知係一個字 – 正!睇到D肥肉花紋都流哂口水,係濃郁嘅雞湯入面煮幾秒,放入口牛味十足又唔會膻!✅ 評分: 9/10-🍽 手工即炸魚皮打邊爐我哋就鐘意食魚皮嘅,見到豐鍋有
佢哋個魚皮同牛肉真係正到飛天!不服來辯🥳
——————————
🍽 招牌麻辣雞煲
雞煲靈魂: 炒雞肉
✅ 評分: 8/10
🍽 頂級安格斯牛小排
✅ 評分: 9/10
🍽 手工即炸魚皮
打邊爐我哋就鐘意食魚皮嘅,見到豐鍋有鮮炸魚皮又點會唔叫返一碟先?香脆夠魚味呢D就不在話下啦,佢嘅厚度都非常好。唔會薄到A4紙咁,又冇某D成日認叻嘅人嘅面皮咁厚,上台嘅時候仲係熱熱地!
即刻就咁食,正!放湯一兩秒掛少少雞湯上去,仲正!
✅ 評分: 9/10
🍽 自創爆芝響鈴
佢哋個響鈴炸得十分香脆,而且有搞搞新意思,加左紫菜同芝士
不過入面D紫菜就同雞湯味道唔太配合。芝士令鮮炸響鈴多左一份濃厚感覺,芝士控朋友都可以一試!
✅ 評分: 7/10