2021-05-03
雲壽司🍣最近開左中環店,作為佢既fans又點可以錯過🙈🙈 中環店位置好方便,好近蘭桂芳,定價就同銅鑼灣差唔多,店面一樣係只有約12座位,細細間但有4-5個師傅坐陣🤗.收工時間大約19:30都7成滿,幸運地唔使等位直接入座,餐牌分定食/盛盒/單點... 平時食開既午市定食都有,但晚市食就無沙律同面豉湯送😖.▪️特上刺身拼盤$360最愛食佢地既sashimi😍又鮮甜又抵食,叫刺身拼盤最抵係有大卜口+海膽👍🏻 物超所值,刺身拼盤唔使食咁多飯岩晒我😂刺身包括:(吞拿魚腩,牡丹蝦,海膽,赤貝,深海池魚,真鯛),全部都新鮮鮮甜,尤其欣賞個海膽,甜得黎無苦澀味;赤貝係新鮮活赤貝;大卜口無筋又厚切😋 真係食過返尋味 .▪️三色丼 $148同事話糧尾🤣叫個三色丼就算,三色丼仲抵食,有海膽,帆立貝,三文魚籽🥰🥰 全部都係貴價食材,鍾意食飯既朋友應該會好鍾意佢地個壽司飯,好既醋飯,唔沾手又唔會過硬,同事都話好鍾意佢地個飯🤗當然刺身都係正既,最重點應該係真係好抵食😏.▪️鰻魚手卷 $35口痕加個手卷食,紫菜唔算好脆身,有點硬硬地,但個鰻魚就幾唔錯,會整返熱個鰻魚,而且都算幾厚身,好滿足既感覺❤️.中環區黎講我覺得價錢
▪️特上刺身拼盤$360
▪️三色丼 $148
▪️鰻魚手卷 $35
中環區黎講我覺得價錢都好合理,唯獨係個廁所真係好細🤣如果可以改善下就更加perfect 🤗🤗