2021-06-24 48 views
翠華以往都喺以港式餐作為賣點,估唔到位於九龍灣海濱匯嘅分店竟然有中意韓菜😱!以為接近海濱嘅人流比較少❓無諗過都幾多人入去食嘢😮!入到去侍應都好有禮貌🤵🏻,最重要場地竟然有落地玻璃🌉,陽光充足🌞,座位仲好闊落添,感覺上呢個Lunch好慢活😚。到望餐牌個陣,估唔到星期六都有Set lunch,價錢💰仲好抵添呀!⏰用餐時間:2小時👯‍♀️人數:2人💰價錢:$350🔸🔸🔸🔹🔸🔸🔸1️⃣ 自家製香草醬海鮮薄餅 🍕$78叫咗翠華呢個手工薄餅,賣相唔單止好得,仲好足料🐙🦐,好夠芝士🧀❗️食落仲好軟熟😆,同出面餐廳食嘅手工pizza有得揮,果然喺人氣薄餅‼️十分推介呢個抵食薄餅💯。2️⃣ 韓式芝士炸雞 🐥 $40見到一碗濃濃嘅芝士已經流晒口水🤤(仲好肥呀🐷!),好少好少餐廳有咁大碗芝士比你點🧀🧀🧀❗️厚厚芝士配上即叫即炸嘅炸雞真係好正。炸雞炸得岩岩好,外脆內軟,又喺翠華人氣菜之一‼️3️⃣ 鮮蝦雜菜沙律配柚子柚醋汁 🥗$78沙律 + 熱辣辣嘅夏天喺perfect match🌝。沙律配上酸酸甜甜嘅柚子油醋汁好令人開胃‼️4️⃣ 蒜片辣椒欖油大蝦扁意粉 🍝🦐 $82呢款菜好香蒜味😋,配菜勁足料,見到大大隻肉蝦,啖啖都係肉😍,意粉又唔

⏰用餐時間:2小時

韓式芝士炸雞

3️⃣ 鮮蝦雜菜沙律配柚子柚醋汁 🥗$78
鮮蝦雜菜沙律配柚子柚醋汁

4️⃣ 蒜片辣椒欖油大蝦扁意粉 🍝🦐 $82
呢款菜好香蒜味😋,配菜勁足料,見到大大隻肉蝦,啖啖都係肉😍,意粉又唔會好亁。因為唔食得辣🙅🏻‍♀️,所以特別同員工講咗走辣,好有彈性比我哋走辣,上枱個陣都有同返我咃講已經走辣💯‼️
蒜片辣椒欖油大蝦扁意粉

5️⃣ 黑松露炸薯條 🍟 $28
即叫即炸,配上超香嘅黑松露,上枱個陣勁熱辣辣。😋
黑松露炸薯條

6️⃣ 生磨蛋白杏仁茶 🥛$26 & 手工薑汁撞奶茶 ☕️ $23
生磨蛋白杏仁茶唔單止有好香嘅杏仁味,仲好足料!啖啖都有蛋白架‼️‼️
手工薑汁撞奶茶- 喺人都知翠華個奶茶出名,加埋薑汁一流❗
生磨蛋白杏仁茶
手工薑汁撞奶茶
2021-06-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
自家製香草醬海鮮薄餅
韓式芝士炸雞