2024-08-18
▫️榮登我最愛嘅西班牙餐廳之一😍 環境優雅開揚,門口仲有好華麗嘅bar枱🍾 最重要係性價比極高🤩 最平$338就嘆到個高質weekend brunch🥳 餐廳仲有天枱,欣賞晒成個靚景夠晒chill~🥯 一坐低先送上餐前小食~蕃茄青瓜多士,清新一下味蕾😌🍽️ Weekend Brunch $338/ p.p.✨ Tapas (select any 4)▫️每份套餐可以任選4款tapas,叫2份餐就可以試晒8款啦😆🦪 Oyster 2 pcs +$78▫️生蠔唔算好大隻,但勝在夠鮮甜飽滿😍 嫌檸檬太單調仲可以點旁邊嘅青瓜汁😆🐚 Scallop Ceviche ▫️帶子超嫰滑好好食👏🏻 配牛油果醬同酸汁好清新😋🦐 Garlic-Chili Prawns▫️大蝦夠彈牙,浸滿蒜蓉辣椒好香好惹味🌶️🤤🦆 Foie Gras 2pcs +$88▫️鵝肝都幾厚身🤩 油脂豐富,配上無花果同多士可以中和油膩感☺️🥓 Spanish Cold Cuts and Cheese▫️火腿鮮味鹹鮮味鹹香,仲有3款口味嘅腸~ 仲有芝士好經典嘅配搭🧀🐟 Barca Hamachi +$48▫️油甘魚切成細粒,淨係配上少許香蔥同醬油已經好好食
🥯 一坐低先送上餐前小食~蕃茄青瓜多士,清新一下味蕾😌
🍽️ Weekend Brunch $338/ p.p.
✨ Tapas (select any 4)
🦪 Oyster 2 pcs +$78
🐚 Scallop Ceviche
▫️帶子超嫰滑好好食👏🏻 配牛油果醬同酸汁好清新😋
🦐 Garlic-Chili Prawns
▫️大蝦夠彈牙,浸滿蒜蓉辣椒好香好惹味🌶️🤤
🦆 Foie Gras 2pcs +$88
🐟 Barca Hamachi +$48
▫️油甘魚切成細粒,淨係配上少許香蔥同醬油已經好好食🥹 碟邊仲有油醋蕃茄好開胃🍅
🐮 Beef Tartare +$38
▫️鮮嫰他他用上酸瓜、洋蔥等調味🧅 配上法包口感好豐富🥖
🍳 Broken Egg
▫️炒香左嘅蘑菇上面有隻水波流心蛋🤣🥚 旁邊仲有最愛嘅香脆薯條🍟
✨ The Main Event (select 1)
🍚 Seafood Paella +$48 p.p.
🦞 + Boston Lobster +$128
▫️Paella最少2人份量起~ 飯索晒龍蝦汁,粒粒分明煙韌,仲可以剷起飯焦好香🤤 配料有蝦、蜆、青口、魷魚🦑 我地仲加左半邊龍蝦😝 啖啖肉又新鮮好滿足😙
✨ A Sweet Finale (select 1)
🍫 Churros/
🍰 Basque Burnt Cheesecake/
🍮 Catalan cream
▫️店員今次俾我地試齊3款甜品好開心😆 churros沾上朱古力醬,香甜但唔油膩🍫 cheesecake味道濃郁幼滑好正😋 catalan cream係充滿蛋香味嘅布甸,口感偏結實~
🍷 Sangria Tinto/
Sangria Blanco $98
▫️西班牙菜點少得Sangria😎 2杯都有滿滿嘅水果🍎🤩 個人黎講覺得紅酒版本嘅Sangria濃郁芳香啲🍷