2023-12-27 2756 views
今日黎到位於圓方既哩間韓國酒吧餐廳。餐廳裝潢有格調,以霓虹燈管作裝飾,入面有型格長形吧枱位置、高腳椅桌、卡位、二人及四人座位。餐牌~🔸醬油帶子鮑魚 $178帶子同鮑魚都用醬油醃製過,兩者都鮮味十足,再配搭三文魚籽,令味道更加豐富。🔸韓式烤牛肉包(兩件) $98烤牛肉包係漢堡包造型,但入面用上韓牛,入口肉味香濃,帶油脂感,但唔會油膩,配上生菜、青瓜及韓式辣醬,口感豐富。🔸大蝦辣味炒年糕 $268係一道比較新穎既配搭菜式,新鮮大蝦質感爽彈,再配合韓式辣炒年糕,配搭新穎,夠晒惹味。🔸韓式海鮮拼盤先係魚餅蘿蔔湯同辣海鮮湯之間二選一,我哋就揀咗魚餅蘿蔔湯。之後可以選擇三款海鮮,我哋揀咗$148嘅青口、$178嘅北海道帶子、同埋$158嘅鮮鮑魚,三款都好新鮮,質感彈牙,而且配搭清甜既魚餅蘿蔔湯,更加能夠突顯海鮮嘅鮮味,入面仲有粟米、蘿蔔、翠玉瓜、香菇同椰菜。🍮燕麥奶布丁 $78布丁用上燕麥奶,奶味突出,質感細滑,配搭粟米片及柿,口感更顯豐富。🍐燴洋梨 $78洋梨果肉甘甜,再配埋米餅、薑汁雪糕、乾紅棗及杏仁,層次豐富,甜度適中。🍹Yuzu Virgin Mojito $88🍹Melona Straw

餐牌~

🔸醬油帶子鮑魚 $178

🔸韓式烤牛肉包(兩件) $98

🔸大蝦辣味炒年糕 $268

🔸韓式海鮮拼盤
先係魚餅蘿蔔湯同辣海鮮湯之間二選一,我哋就揀咗魚餅蘿蔔湯。

🍮燕麥奶布丁 $78

🍐燴洋梨 $78

🍹Yuzu Virgin Mojito $88
🍹Melona Strawberry Mocktail $98
Yuzu Virgin Mojito用上青檸,薄荷葉,梳打水,味道清新;Melona Strawberry Mocktail 用上Melona 雪條,再配以士多啤梨果肉、益力多及雪碧,香甜好飲。
Type of Meal
Dinner