2024-08-24
二訪🌟我中意食西餐,我朋友中意食韓餐🤐我話唔好煩啦就去呢間食啦🤤兩溝唔洗煩🙂↔️1️⃣青陽辣酒煮青口先品嚐個湯,比較重牛油味再帶點辣,而青口肉質都爽口,冇腥味👍🏻仲附上魚糕帶點韓風🤣2️⃣Unnie炸雞翼·蜜糖芥末類似M記的脆香雞翼,炸到外脆內軟,好juicy😋再配上蜜糖芥末醬,估唔到甜甜的又幾夾喎🤩3️⃣魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉最吸睛就係有一大串魚糕🍢仲有些少麵碎起面做裝飾🫢味道就因為有白汁中和左,所以唔辣的😚呢個韓西合壁意粉意外地夾🤤4️⃣藍莓提子鮮薄荷梳打將藍莓提子打成醬,再抹入杯底做出漸變效果😍再插支薄荷葉🤣好滿足視覺效果呀!水果甜味剛剛好,不會過甜👍🏻5️⃣U果茶(熱情果+蜜桃+柳丁)將酸酸甜甜的水果配上一起造成一杯水果茶,令這個夏天又涼快一點❣️📍Unnie地址: 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖電話: 84038748#銅鑼灣 #fusion #西餐
1️⃣青陽辣酒煮青口
2️⃣Unnie炸雞翼·蜜糖芥末
3️⃣魚糕串辛辣麵卡邦尼意粉
4️⃣藍莓提子鮮薄荷梳打
5️⃣U果茶(熱情果+蜜桃+柳丁)
📍Unnie
地址: 銅鑼灣富明街2-6號寶明大廈1樓L號舖