2023-02-10
新一年都未食過燒肉~~今日嚟到呢間銅鑼灣嘅肉料理廣食好西😌😌呢到有幾款唔同嘅套餐或者單點都得😚😚我地今次想食得痛快啲,就叫咗抵食又吸引嘅Set C 2人套餐😝😝店員都話呢個係最多人叫嘅😝😝大食啲嘅仲可以叫埋Set C+添呀🤪🤪醬汁方面仲有自家製燒汁同埋檸檬汁可以點😌😌精選 A5飛驒牛十部位 Set C(2人套餐) $1180十個部份分別有飛驒牛嘅西冷、肉眼扒芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、亀之子、友三角同埋外側後腿肉同下肩胛翼板肉嘅壽司😻套餐仲配有2份白飯、麵豉湯、漬物、茶碗蒸、野菜醋物沙律或者燒野菜拼盤 👐🏻真係豐盛滿滿🥳可以擺到成枱都係🙈A5飛驒和牛係來自岐阜縣嘅黑毛和牛🤩比一般和牛更加濃郁,可以見到佢嘅油花好細膩💛💛每一啖都可以feel到佢入口即溶😍😍當中最鐘意就係西冷部位,油花說明一切,飛驒牛可以睇到完美嘅油脂分佈😝 輕輕一燒血水已經滲出,輕輕一燒都脂香四溢🥰嫩口得耐又唔會有油膩感😽😽🍣炙燒赤身 A5飛驒牛壽司(外側後腿肉)🍣炙燒霜降 A5飛驒牛壽司(下肩胛翼板肉)套餐除咗A5飛驒牛外,仲會有2件灸燒赤身同2件炙燒霜降嘅A5飛驒牛🥰🥰下肩胛翼板肉係牛嘅稀少部份,相當珍貴
精選 A5飛驒牛十部位 Set C(2人套餐) $1180
🍣炙燒赤身 A5飛驒牛壽司(外側後腿肉)
🍣炙燒霜降 A5飛驒牛壽司(下肩胛翼板肉)
套餐除咗A5飛驒牛外,仲會有2件灸燒赤身同2件炙燒霜降嘅A5飛驒牛🥰🥰下肩胛翼板肉係牛嘅稀少部份,相當珍貴😍😍勁過炙燒嘅飛驒牛,食落質地軟腍😚😚牛味仲保持到咁燶郁😛😛
🍣海膽飛驒牛軍艦 $240
係用生飛驒牛代替紫菜咁包住米飯,再係上面鋪滿海膽😻😻可以感受到海膽嘅新鮮同鮮甜感覺🥳一啖放入口,慢慢係口入面溶化🙈🙈真係好enjoy😆😆
甜品仲有豆腐同紅豆味雪糕🍦食完燒肉食返個雪糕真係清爽又透心涼🤩🤩
🥛荔枝牛奶 $40
甜甜地幾開胃😽😽好香濃嘅奶味,同荔枝味道好夾🙌🏻
🥂生搾西柚梳打 $40
自己手搾西柚都幾得意~~係一個幾得意嘅體驗😽😽仲可以睇到餐廳係用真材實料👐🏻